Házakra zuhant egy repülőgép, hatalmas lángok csaptak fel

Vágólapra másolva!
Egy kisrepülőgép lezuhant egy lakónegyedben, több otthonban tűz ütött ki, és sokan maradtak áram nélkül.
Vágólapra másolva!

A repülőgép szombat reggel zuhant le és csapódott be egy Fairview-i lakónegyedbe – közölte a Multnomah megyei seriff hivatala. A közösségi médiában közzétett videón látható, hogy füstfelhők szállnak fel, miközben lángok csapnak ki az otthonokból.

A DailyMail megtudta, hogy 

egy kétmotoros Cessna 421C zuhant le az oregoni Troutdale repülőtér közelében szombat délelőtt helyi idő szerint 10:30-kor.

Azt nem tudni, hányan voltak a fedélzeten, és vannak-e sérültek-e. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

A környéken több épületben áramszünet lépett fel a katasztrófa miatt.

A Cessna 421C, más néven Golden Eagle, egy kéthajtóműves repülőgép, amelyben legfeljebb hat utas fér el. A repülőgép átlagos ára 466 237,79 dollár. 

image

Kedden történt egy másik repülőgéphez köthető baleset is az Egyesült Államokban: 

ketten meghaltak és egy ember megsérült, miután a Hartsfield-Jackson Atlanta Nemzetközi Repülőtéren felrobbant egy Delta repülőgép gumiabroncsa a cseréje közben. 

Mirko Marweg (58) és Luis Aldarondo (37) meghalt, miközben a Delta TechOps gumiabroncs- és karbantartási üzemében a kerékalkatrészeket karbantartás céljából szétszerelték.

Marweg fia, Andre Coleman az atlantai híradónak elmondta, hogy apja holtteste annyira összégett, hogy nem lehetett felismerni – és a család kénytelen volt Marweg tetoválásaira hagyatkozni, hogy azonosítsa őt. Marweg, aki a georgiai Stone Mountainben élt, több mint 20 évig dolgozott a Deltánál, és a 11Alive szerint néhány hónapon belül nyugdíjba vonul.

A másik halott szerelőnek, Aldarondónak volt egy kisfia és lánya feleségétől, Soniától. A szövetségi munkahelyi biztonsági és egészségügyi hivatal közölte, hogy vizsgálatot indított. A robbanás okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Szitén ebben a hónapban történt Angliában az a repülőgép-baleset, amelyben gy pilóta és utasa csak hajszál híján úszta meg a katasztrófát, miután kisrepülőgépük egy gloucestershire-i repülőtér melletti forgalmas útra zuhant.

Ahpgy az Origo beszámolt róla, az eset a Cirencester és Stroud között fekvő Frampton Mansellben, az Aston Down repülőtér közelében történt.  A gép egyik szárnya leszakadt, és az út tele volt szétszórt törmelékekkel. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!