Lelőttek egy fókát Kaliforniában

Vágólapra másolva!
A rendőrség keresi azt a gyanúsítottat, aki a héten lelőtt egy oroszlánfókát Kaliforniában.
Vágólapra másolva!

A fókát hétfőn találták meg lőtt sebbel a hátán a Bolsa Chica State Beachen. A tisztviselők mikor megtalálták a kétéves fóka kölyök még élt, de másnap belepusztult sérülésébe. Az oroszlánfókák élettartama általában 20-30 év. A tengeri oroszlánok általában kíváncsiak és nem agresszívak az emberekkel szemben - írja a Fox News.

Ha a hatóságok megtalálják a gyanúsítottat a tengeri emlősök védelméről szóló törvény (MMPA) alapján fogják felelősségre vonni. 

A tengeri emlősök védelméről szóló törvény tiltja a tengeri oroszlánok és más tengeri emlősök zaklatását, vadászatát, befogását vagy elpusztítását

 - magyarázta egy helyi állatvédő szervezet. 

A hatóságok úgy vélik, hogy az eset idején több szemtanú is volt az Orange megyei strandon. Az álletvédő szervezet 20 000 dollárig (6 millió forint) terjedő összeget ajánl fel a gyanúsítotthoz elvezető információkért. 

Korábban arról is beszámoltunk, hogy augusztus végén Argentínában mosott partra több tucat elpusztult fókát a víz. Lehetséges, hogy a madárinfluenzát okozó H5N1-vírust okozta pusztulásukat, melyet már korábban kimutatták a térségben talált elpusztult fókákban. A vírust az Antarktiszon élő populációban is kimutatták.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!