A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Biotánc az egészséges lélekért

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

www.biodanza-ugorizzo.com
Rolando Toro

Ebben segíthetnek a speciális, táncelemeket használó gyakorlatok, melyek stimulálják a velünk született alapmotivációkat: az életkedvet, a kreativitást, az érzékenységet, a szexualitást és a transzcendenciát. A mindenkiben meglévő képességek fejlődése sokszor nem kiegyensúlyozott, a zene, a mozgás és a többi emberrel való találkozás azonban elősegíti a személyiség harmonikus fejlődését.

A világszerte egyre népszerűbb terápia az "egészséges emberekre" is pozitívan hat: elősegíti az önkifejezést, növeli az életenergiát, megszünteti a pszichoszomatikus zavarokat, feléleszti a vágyakat, a művészi kreativitást, segít kifejezni az érzelmeket és megtapasztalni az adás és kapás, a nagylelkűség felemelő érzését. A biotánc ezen kívül hatásosan segíti a sokak életében jelen levő stressz feldolgozását és káros hatásainak elkerülését.

A terápia minden korosztálynál alkalmazható: gyerekeknél, serdülőknél épp olyan hatásos, mint felnőtteknél és időseknél. A csoportosan végzett gyakorlatokat egy képzett vezető irányítja, a foglalkozások pedig körülbelül két óráig tartanak.

Biodanza.infohttp://www.biodanza.info/Biodanza.ithttp://www.biodanza.it/

Tovább fejlesztett változata a szintén zenére tervezett vízi biotánc, mely egy speciális, testhőmérsékletű vízzel feltöltött medencében zajlik. Ebben a közegben még könnyebb megszabadulni a lelki feszültségektől és gátaktól, segítségével mindenki felfedezheti magában a legértékesebb emberi tulajdonságokat és a benne rejlő erőt.

Magyarországon számos helyen - főként önismereti és személyiségfejlesztő műhelyekben - tartanak táncterápiás órákat. A módszer terjedésével egy időben a szakmai képzés is megindult, így ma már hozzáértő táncterapeuták irányításával zajlanak a foglalkozások.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!