A tökéletes sikerfilm titka

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Intercom
Pierce Brosnan a Halj meg máskor-ban

A tanulmány azon alapult, hogy megvizsgálta azokat a filmeket, amelyek az elmúlt tíz évben sikert arattak Nagy-Britanniában, az Alul semmi (The Full Monty) és Sztárom a párom (Notting Hill) című filmtől kezdve az olyan elsöprő sikerfilmekig, mint a Halj meg máskor (Die Another Day) és a Titanic.

Miss Claytont, aki a Londoni Egyetemen és a British Film Councilon tanít forgatókönyvírást, a Diet Coke kérte föl, hogy készítse el a tanulmányt, mert szerették volna megtudni, mit imád annyira a brit közönség a kommersz filmeken. A tanulmány eredményét arra használják föl, hogy megbecsüljék, milyen siker várható az általuk szponzorált filmektől.

A tökéletes film receptjéhez leginkább a Disney Pixar filmje, a Toy Story 2 jár közel. Ez a film 44 millió fontot hozott a jegyirodáknak, többet, mint a Gladiátor és a Függetlenség napja (Independence Day). Az Oscar-díjas Szerelmes Shakespeare (Shakespeare in Love) szintén közel jár a tökéletesség receptjéhez. Cselekmény, akció, komédia és zene aránya recept szerinti, különleges hatásokból viszont még több van benne, ami akár nagyobb sikert is eredményezhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!