Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Juhász Dorkát is foglalkoztató Minnesoty Lynx hosszabbítást követően 67-62-re kikapott a New York Liberty otthonában a WNBA-döntő ötödik, utolsó meccsén.

A New York Liberty hosszabbítás után 67-62-re legyőzte a Minnesota Lynx csapatát a WNBA nagydöntőjének ötödik, utolsó összecsapásán, ezzel öt elveszített döntőt követően először ünnepelhetett bajnoki címet.

A Liberty már a liga legelső, 1997-es döntőjében is ott volt, akkor a Houston Cometstől kapott ki az egy meccses fináléban. 2002-ig további három döntőt bukott el a csapat, hogy aztán 2023-ig inkább el se jussanak odáig. Tavaly a Las Vegas Aces még megverte őket 3-1-re, idén viszont már legyűrték a Minnesotát.

A döntő ötödik meccsén ismét Breanna Stewart jelentette a különbséget: a pontszegény meccsen, a 13 pontig jutó rutinos sztár dobta 10,1 másodperccel a hosszabbítás vége előtt azt a két büntetőt, ami végképp lezárta a döntőt. 

A Lynx nem játszott rosszabbul, mint a Liberty, amelynek másik szupersztárja, a harmadik meccset eldöntő Sabrina Ionescu ezúttal förtelmesen rossz estét fogott ki, 19 mezőnykísérletéből csak egyetlen egyet dobott be. Nyolc gólpassza és hét lepattanója ugyanakkor aranyat ért a csapatának.

A negyedik mérkőzés hajrájában az amerikai lapok által is méltatott fantasztikus védekezést bemutató Juhász Dorka ezúttal valamivel több mint 9 perc játéklehetőséget kapott, ez idő alatt 1-1 lepattanója és asszisztja volt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!