A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMárton Viviana
09:33TekvondoRuth Gbagbi-Viviana Marton
HUNMagyarország
10:40Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország
10:50Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
11:00Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
11:10Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNLigeti Dániel
11:40BirkózásDaniel Ligeti-Ashton Mutuwa
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Általános bölcsesség szerint képtelenség végigvívni egy teljes női kézilabda-világbajnokságot egyetlen pocsék játék nélkül. Ha ezt elfogadjuk, valamelyest meg is megnyugodhatunk, mert csapatunk "hullámvölgykontingensét" már a nyitányon kimerítette, és így is 24-23-ra verte Angolát.

"Félek az első mérkőzéstől" - mondta még a rajt előtt Mocsai Lajos szövetségi kapitány, és aggályainak egyik oka a meccs sorszáma, a másik pedig az ellenfél kiléte volt, Angola ugyanis a vb-ezüstérmes Franciaországgal "szparringolva" készült. Ez azonban nem hozott mindenkit izgalomba, sőt többen úgy vélekedtek: a sydneyi olimpián kereken húsz góllal vertük az afrikaiakat, ezért ha az azóta eltelt egy évben megkétszerezték az erejüket, most majd csak tízzel nyerünk.

Tízzel? Hol az az egy? Motyogtuk magunk elé a kérdést a mérkőzés 58. percében, 23-23-nál. Az alig hihető részeredmény ráadásul az addig történtek abszolút logikus következménye volt. A majdnem üres, hangulattalan meranói csarnokban takarékon kezdődött a vb, ezért a sivár körülményekkel és a "nyitómeccs-effektussal" az még megindokolható, hogy a mieink a 16. percben vezettek először, 6-5-re. A félidő hajrájára elléptek ugyan három góllal, de szünetre már 12-12 állt a táblán. Válogatottunk védekezése a várakozásoknak megfelelően összecsiszolatlan volt, a gyenge vagy inkább gyengébb pontot mégis a támadójáték jelentette. Átlövőink veszélytelenül tettek-vettek, Farkas Ágnes hamar a kispadra is került, Radulovics ellenben pályán maradt, és az angolai fal közvetlen közelében "maszatolt", több labdát is eladott. Az első percekben Siti Bea, a folytatásban pedig a két szélső, Balogh Bea és főleg Kirsner Erika produkált vb-nívón, és szerencsére csatlakozott melléjük a kapuban Farkas Andrea is.

Az afrikaiak ugyan gyorsan, keményen és rendezetten védekeztek - beállósunk, Pádár Ildikó részben ezért hatvan percen át labdaínségben szenvedett -, és ha nekilendültek, pörgősen akcióztak, de nem kis szerencsénkre minden gesztusukról lerítt: fel sem vetődik bennük, hogy akár nyerhetnek is. Faarccal fogadták, amikor a 40. percre a magyarok 20-17-re elhúztak, majd érzelemmentesen egyenlítettek 20-20-ra. Ekkor ugyanilyen higgadtan hetest hibáztak, és bár az 55. percben 22-21-re még ők vezettek, végül kiegyensúlyozottan kikaptak 24-23-ra. Visszatérve a mi szemszögünkhöz, a sors igazsága, hogy győztes gólunkat legjobb mezőnyjátékosunk, Kirsner húzta be a szélről.

Mocsai Lajos szövetségi kapitánynak így legalább az a relatíve kellemes szerep jutott, hogy nyert mérkőzés után kritizálhatott: "Előre megmondtam, hogy nehéz mérkőzést játszunk, bár azt nem hittem, hogy ennyire. Inkább a védekezésünktől tartottunk, de ennél is nagyobb gond volt, hogy kevés gólt szereztünk indításból, felállt védelem ellen pedig többen rendkívül indiszponált teljesítményt nyújtottak."

A kapitány végül kijelentette, hogy a keddinél sokkal jobb is lesz még a magyar válogatott. Efelől nekünk sincs semmi kétségünk, és ma 18.30-tól Kongó - ökölvívónyelven szólva - ideális felhozó ellenfélnek kínálkozik.

Ballai Attila

Ajánlat:

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!