Vágólapra másolva!
Jó hangulatban, egyedül a sérült Tóth Enikőt nélkülözve készül a Herz-FTC női kézilabdacsapata a szombati Bajnokok Ligája döntőjére. Németh András vezetőedző úgy véli, mindegy, milyen eredményt ér el csapata, a fontos, hogy a végén összesítésben egy góllal a Fradi jöjjön ki győztesen a párharcból.

Nincs még videofelvétele a macedón Kometal Skopjéról a Ferencváros női kézilabdacsapatának, pedig a Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésére már szombaton sor kerül. Németh András vezetőedző az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nem csak ez az egy probléma okoz számára gondot: a jobbszélső Tóth Enikő ugyanis változatlanul sérült, ő biztosan nem léphet pályára. A többiek szerencsére egészségesek. "A külső körülményekkel nem kívánok foglalkozni. Szinte mindegy, milyen eredményt érünk el a hazai találkozón. A lényeg, hogy az összevetésben legyünk egy góllal jobbak!" - hangsúlyozta a tréner.

Az együttese egyébként jó formában várhatja a mérkőzést. Gyakorlatilag a pogdoricai siker óta megy a legjobban a csapatnak, a bajnoki találkozókon a rájátszás során hat találkozóból ötöt megnyert, Dunaújvárosban pedig 21-21-es döntetlent ért el. Ezzel a bajnoki cím is karnyújtásnyi közelségbe került. A 14.30-kor kezdődő népligeti mérkőzésre elővételben valamennyi jegy elkelt, a találkozót a lengyel Baum, Goralczyk kettős vezeti.

A Szkopje együttese is felpörögve készül az összecsapásra, s külön edzőtáborba is vonult az együttes. A múlt hét végén ugyan ötnapos nemzeti ünnep volt az országban, ez mégsem akadályozta meg Aleksandar Panov csapatát abban, hogy Macedónia nevezetes történelmi városába, a híres kereskedelmi útvonal, a Via Egnatia által már a római kortól fontos szerepet betöltő, az ország délnyugati részén fekvő Ohridba vonuljon. A gárdában nincsenek sérültek, a korábban gondokkal küzdő Mileva Velkova és Irina Kalinyicsenko is egészséges. A helyi Dnevnik című újságban Panov mester Farkas Ágnesre és Siti Eszterre hívta fel a figyelmet, akik fazont adnak a Herz-FTC játékának. A Szkopje együttese pénteken érkezik Budapestre, s várhatóan este edzenek egyet a Ferencváros Kőbányai úti csarnokában.

Ajánlat:

Bajnokok Ligája-döntő

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a női kézilabda BL-t?

Mindent egy helyen az Eb-ről