Vágólapra másolva!
Csupán kétgólos előnyt szerzett a magyar férfikézilabda-válogatott Ukrajna ellen a világbajnoki selejtező első mérkőzésén Szegeden.

Vb-selejtező, első mérkőzés:
Magyarország - Ukrajna 23-21 (12-11)
Szeged, 4000 néző
vezette: Josic, Rudic (horvát)
Magyarország: FAZEKAS - Berta 1, Lendvay 2, Rosta I. MEZEI 3, Tóth, PÁSZTOR 5. Csere: Szathmári (kapus), Nagy 5, Bendó 2/1, Mohácsi 1/1, Rosta M. 3, Bartók 1. Iváncsik. Edző: Skaliczki László.
Ukrajna: BILYK - Prudius 1, MALCEV 7/2, Scsecsuk 2, PETRENKO 6, Koszteckíj 2, Nat 2. Csere: Budko (kapus), Nataljuk 1. Gladun, Makurov. Edző: Szergej Kusnyírjuk.
hétméteres: 4/2, illetve 3/2
kiállítás: 8, illetve 4 perc
az eredmény alakulása: 8. perc: 3-3, 14. perc: 8-5, 22. perc: 8-8, 35. perc 16-11, 49. perc: 19-14. 56. perc: 21-2

Hatalmas harcot hozott a mérkőzés, felváltva estek a gólok, de a félidő közepére sikerült háromgólos előnyt kicsikarni a mieinknek. Ekkor a horvát játékvezetők kettős emberhátrányba küldték a hazai gárdát, amit az ukránok azonnal kihasználtak. A félidő vége előtt az addig vezéregyéniségnek számító Mezei súlyosan megsérült, s hiánya meg is látszott a védekezésünkön.

Nagyon jól kezdtük a második félidőt, öt perc alatt ötgólosra nőtt az előnyünk. Ekkor megsérült a védelem másik oszlopa, Rosta István is, így szűkült a különbség. A félidő közepe táján még egyszer ötre nőtt az előnyünk, de az egyre pontatlanabb támadásvezetésünk miatt ez a fór elolvadt. A vége előtt a hasfalhúzódással játszó Nagy lekéretszkedett a pályáról, s így az átlövő, valamint beállós nélkül maradt csapat csak kétgólos győzelmet aratott, így nagyon nehéz dolga lesz a visszavágón, amelyre a jövő vasárnap 17 órakor kerül sor Kijevben. A párharc győztese vesz részt a 2003. január 20. és február 2. között sorra kerülő vb-n.

Skaliczki László: "Nagyon nehéz visszavágó lesz, az ukránok félelmetesek otthon. Abból tudunk erőt meríteni, hogy mindkét félidőben volt egy-egy periódus, amikor sikerült jelentősebb előnyt szerezni. Hibáztunk, hogy kapusaink védései, illetve a labdaszerzések után nem indultunk gyorsan, és emiatt már felállt védőfallal szemben kellett helyzeteket kialakítani."

Szergej Kusnyírjuk: "Nagyon jó eredményt értünk el egy nagyon erős magyar válogatottal szemben. Velíkíj és Locsman hiányában ez a kis különbségű vereség több mint bíztató."

Mindent egy helyen az Eb-ről