Vágólapra másolva!
A jövőben is Demeter György marad a magyar férfiröplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember 12 év után elhagyja Kaposvárt, és a török Erigli csapatához szerződik.

"Mindenképpen szerettem volna a válogatottal folytatni a megkezdett munkát, ezért egyeztettem a szövetség vezetőivel. Azzal a vezetői csapattal, amely az elmúlt években felállt a nemzeti együttesnél, meg tudjuk oldani a felmerülő problémákat. Az olimpiai selejtezőknél lehet ütközés a klubedzői és a kapitányi munkában, ezt majd pontosan a sorsolás ismeretében látjuk" - mondta Demeter György.

Stevik Péter főtitkár a távirati iroda érdeklődésére megerősítette, hogy a kapitány marad a posztján. Demeter vezetésével 1992 óta a Kaposvár hétszer nyert bajnokságot, nyolcszor Magyar Kupát. A válogatott irányítását 2001. június 28-án vette át Nyári Sándortól, akivel együtt elérte, hogy az együttes 18 év után ismét Európa-bajnokságon szerepeljen. Demeterrel a magyarok kétszer végeztek az élen a Tavasz Kupa nemzetközi tornán, a májusban zárult Eb-selejtezőt gyakorlatilag az utolsó mérkőzésén bukta el a csapat.

"Az Erigli az utóbbi négy évben egyszer bajnok volt, háromszor második. Szerepelt a Bajnokok Ligájában, az Élcsapatok Kupájában bejutott a négyes döntőbe. A mostani célkitűzés, hogy utóbbi sorozatban újra a négy közé jusson az együttes és szerezze vissza a bajnoki címet" - tette hozzá Demeter, aki szombaton utazik Törökországba aláírni egyéves szerződését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!