Vágólapra másolva!
A tervek szerint novemberben rangos nemzetközi kézilabda-esemény házigazdája lesz Dánia, amely első ízben ad otthont a hölgyek nyolccsapatos Világkupa-viadalának.

Az új szponzor révén a skandináv ország a világ nyolc legjobb válogatottját látja majd vendégül, a tervek szerint a házigazda mellett Norvégia és Svédország biztosan ott lesz a résztvevők között, míg az aktuális olimpiai, világ- és Európa-bajnok automatikusan meghívást kap a viadalra.

Amennyiben ez valóban így lesz, úgy az idei aarhusi eseményre négy válogatott neve már ismertté is vált: a felsorolt három skandináv együttes mellett ugyanis a világbajnoki címvédő franciák is ott lehetnek a 4850 fős Atletion Arenában.

A maradék négy helyre is akad jelentkező bőven, az erőviszonyoknak megfelelően Magyarország, Oroszország, Spanyolország, Németország, Brazília és Korea is meghívást érdemelhet a tornára. A dán TV2 által támogatott viadalon a két négyes csoport körmérkőzései után az első két helyezett keresztbe játszással vívná az elődöntőt.

A végső győztes 25 ezer euróval gazdagodna, a második helyezett 15 ezer, a harmadik pedig 10 ezer eurót kapna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!