Vágólapra másolva!
A Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 16. szakaszán Valter Attila csapattársa, a belga Wout van Aert sziklafalba csapódott, majd sérülése miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Az utolsó öt kilométeren Marc Soler meglátta a lehetőséget a támadásra, és előretört, mögötte az olasz Filippo Zana lett a második, a brit Max Poole pedig a harmadik a hegyi befutóval záruló etapon. A szlovén Primoz Roglic majdnem egy percet faragott összetettbeli hátrányából az éllovas Ben O'Connorral szemben, így már csak 5 másodpercre van az ausztrál kerékpárostól - írja az MTI. 

Valter Attila csapattársa, a zöld és pöttyös trikós Wout van Aert több mint 50 kilométerrel a vége előtt bukott, miután sziklafalba csapódott. 

Ezt követően visszaült kerékpárjára, de az eddig három szakaszsikerrel rendelkező 29 éves belga versenyző karjai és lábai is megsérültek az ütközésben, így néhány perccel később kénytelen volt feladni a szakaszt és a Vueltát is. 

Valter kicsit több mint nyolcperces hátránnyal a 38. lett kedden, összetettben viszont egy helyet javított. 

Eredmények: 16. szakasz, Luanco-Lagos de Covadonga, 181,5 km, hegyi befutó: 
1. Marc Soler (spanyol, UAE) 4:44:46 óra
2. Filippo Zana (olasz, Jayco Alula) 18 mp hátrány
3. Max Poole (brit, DSM-Firmenich PostNL) 23 mp h.
...38. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 8:03 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. O'Connor 65:09:00 óra
2. Roglic 5 mp h.
3. Mas 1:25 p h.
...28. Valter 55:35 p h.

Szerdán az Arnuero és Santander közötti 141,5 kilométeres szakasz vár a mezőnyre, amely vasárnap Madridban fejezi be a spanyol körversenyt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!