Vágólapra másolva!
Két magyar válogatott is szerepel a szerdától péntekig Kecskeméten rendezendő Pannon-kupa nemzetközi férfi kézilabdatornán.

Skaliczki László szövetségi kapitánynak így lehetősége nyílik, hogy több fiatalt is kipróbáljon a januári Európa-bajnokság előtt. A norvégiai kontinenstornán nyílik lehetőség olimpiai kvóta vagy pedig pótselejtezős hely megszerzésére.

"Sajnálom, hogy az ukránok sérülésekre hivatkozva az utolsó pillanatban lemondták a szereplést, de megpróbálunk pozitívan hozzáállni a történtekhez, és így a fiatalokból álló B válogatottnak bizonyítási lehetőséget adunk" - jegyezte meg Skaliczki az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón.

A kecskeméti viadalon a magyarok mellett az erős algériai csapat, valamint a jövő évi olimpián házigazdaként alanyi jogon induló kínai alakulat vesz részt. "Számunkra mindkét külföldi gárda szokatlan stílust képvisel" - tette hozzá a kapitány. Az még kérdés, hogy a kapus Puljezevics kisebb sérülése ellenére vállalja-e a játékot.

A program:
szerda: Kína-Magyarország B 16 ó; Magyarország-Algéria 18 ó
csütörtök: Algéria-Kína 16 ó; Magyarország-Magyarország B 18 ó
péntek: Magyarország B-Algéria 16 ó; Magyarország-Kína 18 ó

A két magyar csapat együttes kerete:
kapusok: Mikler, Puljezevics, Liszkai, Tóth K.
mezőnyjátékosok: Iváncsik G., Törő, Gál, Zubai, Herbert, Iváncsik T., Gulyás, Ilyés, Putics, Grebenár, Oláh, Nagy K., Sutka, Rédei, Halász, Sándor, Ulics, Vancsics, Szalafai, Nagy T., Kocsis, Cifra, Pálos, Dobó, Bakos, Balogh

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!