Vágólapra másolva!
Martin Brodeur mindössze egy meccsel azután, hogy az NHL legtöbb győzelmet szerző kapusa lett, újabb rekordhoz került közel, miután pénteken pályafutása során 101. alkalommal őrizte meg kapuját a góltól.

A New Jersey Devils sztárja ezúttal a Minnesota Wild játékosain fogott ki, 553. győztes összecsapásán 35-ször védett, s ez azt is jelenti, hogy már csupán két hibátlan teljesítmény kell tőle ahhoz, hogy befogja az NHL örökranglistáját vezető Terry Sawchukot.

A Devils 4-0-ra nyerte meg a találkozót, és ezzel sorozatban tizenegyedszer nyert hazai jégen, ami klubcsúcs. A Devils három pontra megközelítette a keleti éllovas Bostont, a két csapat magyar idő szerint hétfőn hajnalban éppen egymással játszik.

Daniel Briere duplázott egykori csapata ellen, a Philadelphia pedig 6-4-re nyert Buffalóban. Briere, aki a Sabres kapitányaként igazolt a Phillyhez, november 11. óta nem ütött gólt, és október közepén jegyzett utoljára duplát, igaz az idény nagy részét kihagyta gyomor- és ágyékproblémák miatt.

A Flyers a szezonban mind a négy meccsét megnyerte a Buffalo ellen, ilyen söprésre utoljára a 2000/2001-es idényben volt példa. A Buffalo nehéz helyzetbe került ezzel a vereséggel, mivel tizenegy meccsel az alapszakasz vége előtt öt pont a lemaradása a keleti nyolcadik Montreal mögött.

Hasonló helyzetben van a Los Angeles, amely 4-1-re kikapott a Pittsburgh-től, és ezzel lassan elfelejtheti a playoffot. A Pingvineknél a pontlista első két helyezettje, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin is góllal és gólpasszal zárt, a Pittsburgh új erőre kapott, mióta Dan Bylsma az edző, 16 meccsből tizenkettőt megnyert az új trénerrel.

A 2006-os Stanley-kupa-győztes Carolina a nagy siker óta nem tudott a rájátszásba kerülni, erre most jó esélye van a raleigh-i gárdának, miután 4-2-es hátrányból nyerni tudott az Islanders ellen. A Carolinának ez volt zsinórban a hetedik hazai diadala.

eredmények:
New Jersey Devils - Minnesota Wild 4-0
Carolina Hurricanes - New York Islanders 5-4
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 4-6
Atlanta Thrashers - Detroit Red Wings 3-6
Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings 4-1
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 4-5 - szétlövés után
Calgary Flames - St. Louis Blues 2-3

Mindent egy helyen az Eb-ről