Vágólapra másolva!
A világ egyik legjobb kézilabdakapusa, Sterbik Árpád minden bizonnyal november 1-jén mutatkozik be a spanyol válogatottban. Az egykori szerb válogatott a világ- és olimpiai bajnok Franciaország ellen védhet először új csapata színeiben.

"Igazak az információk, a spanyol szövetségi kapitány rendelkezésére állok. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a januári ausztriai Európa-bajnokságon is ott leszek" - nyilatkozta a VajdaságMa oldalán Sterbik, aki a visszavonuló Baruffet helyét foglalhatja el Hombrados mellett a keretben.

Sterbik a jugoszláv válogatott tagjaként az 1999-es egyiptomi és a 2001-es franciaországi világbajnokságon is bronzérmes volt. Három évvel ezelőtt Veszelin Vujovic szövetségi kapitánnyal történt nézeteltérése miatt úgy döntött, hogy nem játszik többet a szerb válogatottban.

Rutenka igen, Nagy talán

Nem Sterbik Árpád az egyetlen kézilabdázó, aki honosítás után a spanyol válogatottban játszana. Ugyancsak rendelkezik állampolgársággal Siarhei Rutenka, az 1981-es születésű kézis 23 éves koráig a fehérorosz válogatottat erősítette (26 meccs), majd a 2004-es Eb-n már Szlovénia színeiben küzdött, s a 2007-es németországi világbajnokságig 55 találkozón öltötte magára a nemzeti mezt. 2008 januárjában kapta meg a spanyol útlevelet, azaz elvileg hamarosan bemutatkozhat harmadik válogatottjában is.

Nagy László helyzete más: a magyar válogatott világklasszis jobbátlövője ugyan jelezte, hogy fontolgatja a spanyol ajánlatot, ám konkrétumot nem tudni terveiről. Az biztos, hogy az októberi pannon-kupán sérülés miatt nem állhat Csoknyai István rendelkezésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!