A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

A Columbus nyolc, a Carolina kilenc gólt ütött az NHL-ben

Többnyire a hazai csapatok nyertek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A legkirívóbb kivételt a bajnoki címvédő Detroit hazai súlyos veresége jelentette: a Red Wingsnek a Columbus ütött nyolc gólt két kapott ellenében,  míg a Carolina 9-3-as KO-győzelemmel távozott a Tampa Baytől.

A Blue Jackets együttesénél különösen Rick Nash volt elemében, aki NHL-pályafutása negyedik mesterhármasát érte el, ráadásul ez volt a második triplája a Detroit ellen ebben a szezonban.

A Hurricanesnél az immár 32 találatnál tartó Eric Staal sziporkázott: klubtörténeti csúcsbeállítást jelentő módon négy gólt ütött és két - gólt megelőző - átadása volt, vagyis 6 pontos meccset produkált, ami ritka nagy bravúrnak számít a profiligában.

Uniondale-ben a házigazda New York Islanders hét góljából hármat vállalt Sean Bergenheim, a vendég New Jersey Devils amúgy klasszis kapusa, Martin Brodeur 2006 októbere, vagyis 162 mérkőzés után kapott ismét féltucatot (a maradékot a cserekapusnak lőtték).

Eredmények:
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2-8
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 3-9
Boston Bruins - Chicago Blackhawks 5-3
New York Islanders - New Jersey Devils 7-3
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 4-3
Philadelphia Flyers - Nashville Predators 4-1
Florida Panthers - St. Louis Blues 5-3
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 6-3
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 1-4
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 3-1

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!