A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Már csak egy győzelem szükséges a Boston Celticsnek ahhoz, hogy a címvédő Los Angeles Lakersszel szemben kiharcolja az elsőséget az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A keleti alakulat a párharc magyar idő szerint hétfő hajnali ötödik mérkőzésén hat ponttal verte nyugati riválisát, ezzel 3-2-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó sorozatban.

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés:
Boston Celtics-Los Angeles Lakers 92-86 (22-20, 23-19, 28-26, 19-21)
Legjobb dobók: Pierce 27, Garnett, Rondo 18-18, Allen 12, illetve

Bryant 38, Gasol 12
Az állás: 3-2, a Boston javára

A hatodik és - ha szükséges - a hetedik mérkőzést Los Angelesben játsszák. A következő összecsapásra magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor.

A párharc harmadik bostoni találkozóján a hazaiak a két éve a Lakers elleni döntőben már sikerrel használt taktikát alkalmazták, és ez ismét győzelmet hozott a számukra: Doc Rivers együttese gyakorlatilag hagyta játszani a vendégek legnagyobb sztárját, Kobe Bryantet, a többieket viszont leszedte a pályáról.

A stratégia bevált, mivel a tavalyi finálé legértékesebb kosarasa 38 pontig jutott, ám egyedül maradt remeklésével, csapatából ugyanis csak Pau Gasol ért még tíz pont fölé, de az ő 12-je is nagyon kevés volt.

A Celticsben ezzel szemben a jól játszó Paul Pierce (27 pont) mellé felnőtt Kevin Garnett (18 pont, 10 lepattanó) és Rajon Rondo (18 pont, 8 gólpassz) is. A meccs mindezek ellenére csak a hajrában dőlt el, amikor 45 másodperccel a vége előtt Ron Artest a Lakers ötpontos hátrányánál mindkét büntetőjét kihagyta, kevéssel később pedig a másik oldalon Rondo értékesítette ziccerét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!