A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Élő:
Vágólapra másolva!
Bár nem került könnyű csoportba, a Szeged-Beton férfivízilabda-csapatának egyértelmű célja, hogy továbbjusson a hétvégi, hazai környezetben sorra kerülő Euroliga-selejtezőből, melyen a négy csapatból a legjobb kettő jut az utolsó selejtezőkörbe.

"A francia Montpellier sem lesz egyszerű ellenfél, a holland légiósaikon kívül a Ferencvárostól igazolt magyar válogatott kapus, Jászberényi is jó játékos" - nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón Kásás Zoltán, az együttes vezetőedzője.

"Nyernünk azonban muszáj lesz, csakúgy, mint a román Nagyvárad ellen, amelyben a román válogatottak mellett egykori szegediek, például Barát és Monostori is játszik. A csoportunk zárómeccse a horvát Rijeka ellen lesz, a klasszisokból álló együttes ellen reméljük, már nem fog múlni a továbbjutás".

Ahogy a két másik ellenfélnél, a Rijekánál is vannak magyar játékosok, méghozzá az olimpiai bajnok Varga Dániel és öccse, Varga Dénes személyében.

Az Európa-bajnokságon is szereplő Török Béla és Varga Péter csapatkapitány egyaránt sikeres szereplést vár a csapattól, akárcsak Kiss Csaba, aki 12 év után tért vissza Szegedre. "Jó időszakban érkeztem haza, örülök, hogy ennek is eljött az ideje. Nehéz alapozáson vagyunk túl, de túléltük, hiszem, hogy sikeres lesz a csapat az előttünk álló szezonban" - mondta Kiss.

A program:
1. forduló, péntek:
Oradea (román) - Rijeka (horvát) 15.30
Szeged-Beton - Montpellier (francia) 17 ó

2. forduló, szombat:
Montpellier - Rijeka 15.30
Szeged-Beton - Oradea 17 ó

3. forduló, vasárnap:
Montpellier - Oradea 10.30
Szeged-Beton - Rijeka 12 ó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!