Vágólapra másolva!

A hetedik meccs dönt a keleti NHL-döntősről

A Tampa Bay Lightning hazai környezetben 5-4-re nyert a Boston Bruins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti döntőjének hatodik mérkőzésén, így 3-3-ra kiegyenlített a négy győzelemig tartó párharcban.

A versenyben maradásért játszó hazaiak már a 36. másodpercben vezetést szereztek, de a Boston még az első harmadban fordított. A Lightning emberelőnyös gólokkal a harmadik felvonás elején már 4-2-re elhúzott. A vendégektől a cseh David Krejci ugyan mesterhármast szerzett, ám ezúttal ez is kevés volt. A túloldalon Martin St. Louis két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát.

A mindent eldöntő, hetedik találkozóra magyar idő szerint szombat hajnalban kerül sor Bostonban. A Bruins utoljára 1990-ben volt fináléban, és 1972-ben emelhette fel utoljára a Stanley-kupát, míg a Tampa története során egyszer jutott fináléba, ám azt 2004-ben megnyerte.

A keleti továbbjutó az alapszakaszgyőztes Vancouver Canucksszal mérkőzik meg. A pályaelőny a kanadai együttesnél lesz, és az is biztosnak tűnik, hogy a nagydöntő magyar idő szerint, jövő csütörtökön hajnali 2 órakor kezdődik.

Keleti főcsoport-döntő, 6. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 5-4
A négy győzelemig tartó párharc állása:
3-3.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!