Vágólapra másolva!
Gheorghe Tadici, a román nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint egykori csapatának, az Oltchim Valceának van esélye a Győr elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy a magyar bajnok kerete jobb lenne.

"Ha posztról posztra nézem, akkor nem érzek akkora különbséget a csapatrészek között. Szerintem Managarova, Curea, Farcau vagy Nechita semmivel sem rosszabb, mint Radicevic és Orbán. Jobbátlövőben Katarina Bulatovic révén egyértelműen erősebbek vagyunk, beállós poszton Manea ugyanolyan értéket képvisel, mint Löke" - elemezte Gheorghe Tadici a Gazeta Sporturilornak.

Azt elismerte, hogy Amorim révén a balátlövő poszt erősebb a magyaroknál, és azt is, hogy Lunde Haraldsen a világ legjobb kapusa.

"De a kapusposzt különleges, ha Lunde nem fog semmit, akkor a Győrnek az a posztja lyukas, míg nálunk Ungureanu és Navarro révén két világklasszisunk van. Ami az irányítót illeti: Görbicz az Görbicz. De őt is meg lehet fogni, ráadásul a Valceának van egy Bradeanuja, aki jobb védekezésben, és szerintem teljesebb kézilabdázó."

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A Valceánál 2006 és 2008 között dolgozó szakember azt mondta, 65:35 arányban a Valcea továbbjutására fogadna. Főleg akkor, ha a klub nem adná fel a hazai pályát, és nem vinné el Bukarestbe a mérkőzést.

"A lányok a valceai csarnok minden sarkát ismerik, ha én lennék az edző, 300 százalékban ragaszkodnék a helyszínhez" - mondta.

A női BL-elődöntő tervezett időpontjai:
Oltchim Valcea (román) - Győri Audi ETO KC
1. mérkőzés:
április 6., 17.00 (magyar idő szerint), Ramnicu Valcea
visszavágó: április 11., 19.00, Veszprém Aréna