Finom és egészséges lazacos fogás, ami villámgyorsan elkészül

Vágólapra másolva!
Ez a tejszínes lazacrecept ideális választás a dolgos hétköznapokra, hiszen gyors, egyszerű, ízletes és igazán egészséges. Ráadásul még a mosogatást is megspórolhatjuk vele, hiszen egyetlen edénybe kell beledobálni az összes hozzávalót, majd készre sütni.
Vágólapra másolva!

Mary Berry receptjei életmentőek azok számára, akik szeretnek finomakat enni, de egyéb elfoglaltságaik miatt nem érnek rá hosszasan időzni a konyhában. A népszerű internetes szakácsnő receptjeire jellemző, hogy gyorsan, mindössze néhány hozzávalóból elkészíthetőek, és minden egy edényben készül, ezért a mosogatásra sem kell sok időt pazarolnunk. 

Néhány nappal ezelőtt egy mediterrán csirke receptjét tette közzé, ezúttal pedig egy ínycsiklandó lazacrecepttel kedveskedik nekünk. Korában már megtanulhattuk tőle a tökéletes sült lazac készítésének fortélyait, ez alkalommal pedig egy serpenyős, tejszínes lazacot készíthetünk el, ami nemcsak hogy lenyűgözően finom, de hihetetlenül egészséges is. Így nagyszerű családi vacsora a dolgos átköznapok alatt, különösen most, hogy a nyári kánikulában legszívesebben a tűzhely közelébe sem mennénk. Ez az egyedényes csoda ugyanis mindössze 20 perc alatt elkészül.  Extra tipp: ha valaki nem kedveli a köményt, használhat helyette vékonyra szeletelt póréhagymát is, a lazac pedig rózsaszín pisztránkóggal helyettesíthető.

Hozzávalók:

  • 1 nagy adag vaj
  • 3 nagy fej mogyoróhagyma
  • 1 darab friss édeskömény, hámozva és vékonyra szeletelve
  • 150ml száraz fehérbor
  • 200ml zsíros tejszín vagy creme fraiche
  • 4 vékony szelet 125 grammos lazacfilé félbevágva (bőr nélkül)
  • 100g zöldborsó
  • Frissen reszelt citromhéj
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • só, bors
lazac, szósz, krémes, spárga, kókusz

Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Alexander Prokopenko/Shutterstock. 

Elkészítés:

  1. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az aprított hagymát és édesköményt, és pirítsuk 2-3 percig.
  2. Fegyük lejjebb a hőfokot, és fedő alatt pároljuk még további 8-10 percig, amíg megpuhul.
  3. Adjuk hozzá a bort, és forraljuk addig, amíg a fele elpárolog. Ezután keverjük hozzá a tejszínt, és forraljuk egybe.
  4. Sózzuk-borsozzuk, majd rétegezzük a mártásra a lazacfiléket.
  5. Fedjük le a serpenyőt, és pároljuk körülbelül 4 percig, addigra a lazac majdnem készre fő.
  6. Adjuk hozzá a borsót, és főzzük 3percig.
  7. Befejezlóésképpen adjuk hozzá a citromlevet, kóstoljuk meg, ha kell még, ízesítsük, és díszítsük friss petrezselyemmel.
  8. Tálaljuk rizzsel, burgonyapürével, vagy ropogós pékáruval.

 

Forrás: Mirror

Egy korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a parlagfű-allergia tüneteit is csökkentheti azzal, ha több lazacot eszik. 

 

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!