Vágólapra másolva!
Több egykori játékosa is bírálta Mocsai Lajos kézikapitányt, mondván hatból csak egy meccset nyertünk az Eb-n, a végén pedig kikaptunk Ausztriától.

Éles József már az Eb előtt is hiányolta a fiatalítást, a dánok elleni meccs után Nagy László tette szóvá a jobbátlövő (egyébként sérült) Ancsin Gábor pihentetését, majd az osztrákok elleni vereség után Fazekas Nándor csodálkozott, miért nem a remeklő Mikler Roland maradt végig a kapuban - írja a Blikk.

A lap szerint Mocsai nehezen tűrtöztette magát a kritikákat hallva: "Nem vezet sok jóra ez az üzengetés. A kapus Fazekas Nándornak csak annyit tudok mondani, hogy ismeri a mobiltelefonom számát, bármikor nyugodtan hívjon fel, ha kíváncsi valamire. Szívesen beszéltem volna neki is arról, Mikler Roland izomfáradtságot érzett, s ő maga kérte, a szünet után még pihenhessen egy kicsit."

Mocsai - akinek a riói olimpia végéig van szerződése - úgy érzi, büszkének kell lenni, csak örülni lehet a nyolcadik helynek. "Nagyon nehéz feladatunk volt ezen az Európa-bajnokságon, kevés idő maradt a felkészülésre, előbb Nagy László, aztán Harsányi Gergely mondta le a szereplést. Császár Gábor, Iváncsik Gergő és Tamás fiam sérülésből éppen csak felépülve vállalta a játékot, aztán többen vírusos megbetegedésen estek át, majd kidőlt Ancsin is. Ennyi gond után ne kellene örülni ennek az értékes nyolcadik helynek?"

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!