Vágólapra másolva!
Egy nappal az Universiade vízilabdatornájának a kezdete előtt teljesen felborult a torna lebonyolítási rendje. A távol maradó Szingapúr miatt a magyaroknak három helyett hat csoportmeccset kell játszaniuk, ráadásul az első ellenfél, Olaszország jóval erősebb az eredetileg kijelölt franciáknál.

A sportverseny helyszínén, a dél-koreai Kvangdzsuban derült csak ki, hogy a torna programja teljesen átalakult – írja a VLV.hu pólós weboldal.

Szingapúr a halálos áldozatokkal járó MERS-vírustól tartva lemondta a játékokon való részvételt,

ezért a menetrendet teljesen átalakították.

Bátori Bence (balra) már a nagyválogatottban is bizonyított Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az eredeti négycsoportos lebonyolítás helyett egy hatos és egy hetes csoportot alakítottak ki, a magyarok Ausztráliával, Franciaországgal, Hollandiával, Dél-Koreával, Olaszországgal és Brazíliával mérkőznek majd meg.

"A tervezett három helyett most hat csoportmérkőzés vár ránk, zsúfoltabbá vált a program. Az se mindegy, hogy

az első meccsre a franciákra készültünk, nem egy jóval erősebb olasz csapatra.

Ami minket illet, a védekezés elég jól alakul, a törökországi tornán kevés gólt kaptunk, támadásban voltak hiányosságok. Az igazi csúcsformánkat a csoportmeccseket követő időszakra kell tartogatnunk, ami azt is jelenti, hogy egyes taktikai fegyvereket most még tartalékolunk" – nyilatkozta az Universiade-csapat szövetségi kapitánya, Vincze Balázs a VLV-nek.

Hozzátette, a körülmények megfelelőek, az idő jó, a szállás rendben van, persze

sok mindenhez kell alkalmazkodni, hivatalosan például egy edzésre van csak mód naponta,

ezért kooperálni kell más csapatokkal. "Hol mi hívunk partnert, hol ők teszik lehetővé számunkra a közös edzést. Videózni tudunk, az étkezésre nem lehet panasz, bízom abban, hogy a transzferek is rendben lesznek. Egyedül a konditermi edzések tűnnek nehézkesnek, e téren jóval kevesebb a lehetőség, mint két éve, Kazanyban volt."

A tornán a magyarok itthoni idő szerint csütörtökön 5.30-kor pólóznak először, az ellenfél Olaszország.

A magyar Universiade-válogatott:
Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid (kapusok), Bátori Bence, Chilkó Márton, Halek Márton, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Lőrincz Bálint, Sántavy Máté, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Mindent egy helyen az Eb-ről