Tizenkilenc éve nem történt ilyen a Fradinál

VARGA ZSOLT vezetőedző póló vízilabda
Budapest, 2017. február 18. Varga Zsolt vezetőedző (k) magyaráz az Eurokupa elődöntőjének visszavágóján, az FTC PQS Waterpolo - Jadran Carine vízilabda-mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2017. február 18-án. A Ferencváros csapata a 6-4-es győzelmével bejutott a döntőbe. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A zöld-fehérek vízilabda-csapata 19 éve szerepelt utoljára nemzetközi kupadöntőben - a Kupagyőztesek Európa Kupájában -, amelyben legyőzte a görög Olympiakoszt. Hamarosan újabb trófea kerülhet a vitrinbe.

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb légiósát, Stefan Mitrovicot kivéve teljes keretével edzett csütörtökön a Népligetben a Ferencváros férfi vízilabdacsapata, amely jövő szerdán, Nagyváradon játssza a döntő első mérkőzését az Eurokupában.

A zöld-fehérek 19 éve szerepeltek eddig utoljára nemzetközi sorozat fináléjában, jelesül a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjében, amelyben legyőzték a görög Olympiakoszt.

Varga Zsolt vezetőedző magyaráz az Eurokupa elődöntőjének visszavágóján Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Nagyon készülünk az Oradea ellen, amely erős csapat, amellett nem tudni, hogy mennyire lejt majd a hazai pálya a döntő első összecsapásán" - nyilatkozta a médianyilvános csütörtöki gyakorlás után Varga Zsolt, a játékosként olimpiai bajnoki aranyat nyert ferencvárosi vezetőedző.

"Babonából nem beszélek végkimenetelről, de arra törekszünk, hogy már kinn győzzünk, a visszavágón pedig bebiztosítsuk a kupagyőzelmet, ez a cél, ám a megvalósítás nem lesz egyszerű feladat" - fogalmazott a szakvezető, aki hozzátette: egy döntő, egy nyolcnegyedes párharc mindig nehéz, a hatékony póló mellett a szív, az akarás, az elszántság segíthet.

Varga Zsolt arra is kitért, hogy csapatában a sérült Mitrovicon kívül már a jövő heti, nagyváradi első mérkőzésen vízbe szállhat a szintén szerb Marko Cuk és a vállával bajlódó olimpiai és világbajnok Varga Dániel is.

A szerdai romániai meccs magyar idő szerint 18 órára van kiírva, és várhatóan ez lesz a kezdési időpont az április 5-i, népligeti visszavágón is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!