Idén is a Padovával negyeddöntőzik az UVSE a női vízilabda Euroligában

KOMJÁDI Béla, UVSE, vízlabda
A győztes UVSE játékosai az eredményhirdetésen a női vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott UVSE Hunguest Hotels - BVSC-Zugló Diapolo mérkőzés után a fővárosi Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2018. december 16-án. Az UVSE 10-5-re győzött, a csapat sorozatban ötödször hódította el a trófeát
Vágólapra másolva!
Idén is az olasz Padova együttesével találkozik az UVSE női vízilabdacsapata az Euroliga negyeddöntőjében.

Az európai szövetség, a LEN nyoni székházában kedden megtartott sorsoláson eldőlt, hogy a párharc első mérkőzése február 23-án lesz Budapesten, a visszavágót március 9-én Olaszországban rendezik.
A két csapat tavaly is a nyolc között találkozott egymással, akkor az első, budapesti felvonáson 7-7-s döntetlen született, Olaszországban pedig 8-6-ra nyertek a magyarok.

A győztes UVSE játékosai az eredményhirdetésen a női vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott UVSE Hunguest Hotels - BVSC-Zugló Diapolo mérkőzés után a fővárosi Császár-Komjádi Béla Sportuszodában Forrás: MTI/Mónus Márton

"Jól ismert, kiváló csapat lesz az ellenfelünk, tavaly is rettenetesen nehéz volt továbbjutnunk" - idézte az UVSE Facebook-oldala Benczur Márton vezetőedzőt, aki hozzátette: összeszokott nagyon jó együttes a Padova, az egyik legjobb edzővel, akit ismer.

- vélekedett.

Az UVSE múlt hétvégén Pireuszban szerepelt selejtezős tornán, az olasz Ekipe Orizzontét, az orosz Dinamo Uralocskát, a házigazda Etnikosz Pireuszt és a francia Lille együttesét legyőzve százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább.

Az Euroliga negyeddöntőjének győztesei jutnak a sorozat négyes döntőjébe, a vesztesek pedig a LEN Kupáért harcolnak tovább.

Női Euroliga, negyeddöntő:
Kinef Kirishi (orosz)-Vuliagmeni (görög)
Ekipe Orizzonte (olasz)-Sabadell (spanyol)
UVSE-Plebiscito Padova (olasz)
Sant Andreu (spanyol)-Olympiakosz (görög)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!