Visszavonul a legendás izlandi kézilabdázó

Gudjon Valur Sigurdsson, kézilabda
Iceland's Gudjon Valur Sigurdsson shoots during the Men's European Handball Championship, preliminary round Group E, match between Iceland and Hungary at Malmo Arena, Sweden, January 15, 2020. (Photo by Andreas HILLERGREN / various sources / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
Több mint 22 év után befejezi pályafutását Gudjon Valur Sigurdsson, az izlandi kézilabda-válogatott legendás játékosa.

A 40 éves balszélső 1999 óta volt tagja hazája nemzeti csapatának. Az izlandi válogatottban 356 alkalommal léphetett pályára, ezeken összesen 1853 gólt dobott - ez több mint öt gólt jelent mérkőzésenként.

Gudjon Valur Sigurdsson a kézilabda történetének egyik legeredményesebb gólszerzője volt Forrás: AFP/Andreas Hillergren/Andreas Hillergren

Sigurdsson 2012 óta a válogatott csapatkapitánya is volt egyben. Fontos szerepe volt a 2008-as olimpiai ezüst-, és a 2010-es Európa-bajnoki bronzérem megnyerésében is. A 2007-es világbajnokságon a gólkirályi cím is az övé lett.

Klubszinten több sztárcsapatnál is megfordult: a Gummersbach, a Rhein-Neckar Löwen, az AG Köbenhavn, a THW Kiel, a Barcelona és a Paris Saint-Germain egyaránt a soraiban tudhatta hosszabb-rövidebb időre a legendát.

2015-ben a Barcelonával a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A legrangosabb európai klubsorozatban 660-szor tudta bevenni az ellenfelek kapuját.

Az izlandi játékos Sterbik Árpád és Fazekas Nándor után a harmadik legenda, aki befejezi pályafutását ezután a csonka szezon után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!