A románok már május végén folytatnák a kézilabda-bajnokságaikat

Cristina Neagu, kézilabda
CSM Bucarest's Cristina Neagu during EHF Women's Champions League, Main Round, between CSM Bucuresti and Rostov Don at Polivalenta Ioan Kunst Ghermanescu Hall in Bucharest, Romania, on 11 February 2018. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Román Kézilabda Szövetség (FRH) 10:4 arányban a szezon május 31-i folytatása mellett döntött - olvasható a Handball Planet szakportálon.

Ha minden jól alakul, akkor az új tervek szerint mind a bajnokság, mind a kupa véget érne legkésőbb június 25-ig Romániában.

A férfiaknál az eddigi 23 fordulóból még nem lejátszott két mérkőzés pótlására május 31-én kerülne sor. Ezután az alapszakaszból hátralévő három teljes fordulót három nap alatt, június 9-11. között bonyolítanák le. A rájátszás elődöntőinek június 12-14. lenne az időpontja, a döntőt pedig június 19-21. között rendeznék meg.

Cristina Neagu és a CSM Bukarest nagy csatában van a Valceával a román bajnoki címért Forrás: NurPhoto via AFP/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A nőknél amúgy se lenne rájátszás, így csak a maradék hét játéknapot préselnék be a június 10. és 27. közötti két és fél hétbe. A női kupa négyes döntőjét a június 6-7-i, a férfiakét pedig a június 24-25-i napokon rendeznék meg.

Ha ezt a tervet sikerülne a románoknak végrehajtani, az azt jelenti, hogy minden kézilabdázó abban a csapatban játszhatná végig a szezont, amiben elkezdte. Vagyis senkinek sem okozna kellemetlenséget, ha esetleg június 30-án lejár a szerződése a jelenlegi klubjával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!