Harmadszor is megmenekült a csődtől a BL-győztes sztárcsapat

Vardar Szkopje, kézilabda
02 June 2019, North Rhine-Westphalia, Cologne: Handball: Champions League, Vardar Skopje - Telekom Veszprem, Final Round, Final Four, Final. Vadar's team celebrate with the cup that Igor Karacic holds up. Photo: Marius Becker/dpa
Vágólapra másolva!
Miután az idén másodszor is csődbe ment, a Vardar Szkopje régi-új szponzorral kezdi meg a 2020-21-es szezont a kézilabda Bajnokok Ligájában - értesült a Handball-Planet szakportál.

Az észak-macedón klub 2013 óta az orosz milliárdos üzletember, Szergej Szamszonyenko tulajdonában volt. Regnálása alatt a Vardar a kontinens egyik sztárcsapatává lépett elő. 2017-ben és 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját - legutóbb a Telekom Veszprém elleni döntőt követően.

A csőd szélén táncolva nyerte meg 2019-ben a BL-t a Vardar Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

Szamszonyenko az elmúlt időszakban többször is bejelentette, hogy felhagy a Vardar szponzorálásával, és kiszáll a csapat életéből.

Ebből az első két alkalmat követően még visszatáncolt az orosz - ki ne táncolna vissza egy BL-győzelem után -, viszont harmadszorra idén februárban már nem volt visszaút. A játékosok sorra hagyták el a süllyedő hajót. Többek között így sikerült a Veszprémnek megszerezni a jobbszélső Danyil Siskarjovot a következő szezonra.

A teljes csődtől a klubot jelenlegi SEHA-liga-elnök Mihajlo Mihajlovski mentette meg,

aki 2013-ig a Vardar egyik legnagyobb támogatója volt. A Szamszonyenko-éra után tehát ismerős vizekre tér vissza a valamivel kisebb költségvetésből gazdálkodó klub.

A BL mezőnye 16 csapatosra szűkül az ősztől, azonban egy olyan csapatnak, aminek továbbra is Timuir Dibirov, Ivan Cupic és Szergej Gorbok a vezérei, helye van a mezőnyben. Főleg, hogy az ismét stabilizálódó anyagi háttérnek köszönhetően - többek között - Igor Karacic, Stipe Mandalinic és Filip Taleski érkezésére is lehet számítani.

A csapat történetéről bővebben a linkre kattintva olvashatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!