Vágólapra másolva!
Raúl Entrerrios egy évvel meghosszabbította ezen a nyáron lejáró szerződését - jelentette be hivatalos oldalán a Barcelona kézilabdacsapata.

A 39 éves irányító tíz éve érkezett meg a katalánokhoz, és a klub színeiben mindent megnyert, amit meg lehet nyerni. Mióta a Barcelonát erősíti, Spanyolországban az összes bajnokságot és kupát Xavi Pascual csapata nyerte, 2011-ben és 2015-ben a Bajnokok Ligája-győzelem is összejött a veterán irányítónak is köszönhetően.

Raúl Entrerrios az egyik legnagyobb játékintelligenciával bíró kézilabdázó Forrás: Barca Handbol, Twitter

Entrerriosnak a spanyol válogatottal összesen nyolc érme van a három nagy világeseményről. 2005-ben világbajnokságot, 2018-ban és 2020-ban Európa-bajnokságot nyert a nemzeti csapattal. Az egyetlen trófea, ami hiányzik a gyűjteményéből, az olimpiai aranyérem - ez áll a szerződéshosszabbítás hátterében.

A tokiói nyári játékok halasztása rábírta őt arra, hogy ne fejezze be pályafutását ezen a nyáron, azonban a Barcelona már meg is találta az utódját. Az Origo Sport által a legtehetségesebb fiatal kézilabdázónak tartott szlovén Domen Makuc 2021 nyarától a katalán fővárosban folytatja pályafutását. A 19 éves celjeinek két akkora sztárral kell majd megküzdenie a csapatba kerülésért, mint Luka Cindric és Aron Pálmarsson.

Raúl Entrerrios ugyan visszavonul Tokió után, de 2025-ig a klub kötelékében marad, mint a technikai stáb oszlopos tagja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!