NBA: egy meccsre van a kieséstől a címvédő

Toronto Raptors v Boston Celtics - Game Three SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 03: OG Anunoby #3 of the Toronto Raptors shoots the winning basket against the Boston Celtics in Game Three of the Eastern Conference Second Round during the 2020 NBA Playoffs at the Field House at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 03, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Celtics két elvesztett találkozó után hétfőn ismét nyert a címvédő Toronto Raptors ellen, ezzel egy győzelemre került az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportjának döntőjétől.

A bostoniak sikeréből oroszlánrészt vállalt Jaylen Brown, aki 27 pontig jutott az ötödik mérkőzésen, amelyen a Raptors egyetlen egyszer sem vezetett. Kemba Walker 21 pontot dobott, míg a Boston kezdői összesen 93-at szereztek, szemben a torontói kezdőötös 45-jével. A kanadaiak a mérkőzés egy szakaszában már 30 pontos hátrányba is kerültek, gyakorlatilag esélyük sem volt a győzelemre.

Nyugaton a Los Angeles Clippersben Paul George 32, Kawhi Leonard 23 pontig jutott, ezzel csapatuk ismét vezet a Denver Nuggets elleni főcsoport-elődöntőben. Leonard 14 lepattanót is összegyűjtött, ráadásul a találkozó végén, kulcspillanatban egy nagyon fontos blokkja is volt Jamal Murrayvel szemben. A Nuggets nyolc és fél perccel az összecsapás vége előtt még hétpontos előnyben volt, ezt követően azonban a Clippers védekezése összeállt és egy 14-4-es "rohanással" a maga javára fordította a találkozót. A denveri együttes legjobbja a szerb Nikola Jokic volt 32 ponttal, 12 lepattanóval és nyolc gólpasszal.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:
Keleti főcsoport:
Toronto Raptors-Boston Celtics 89-111
A párharc állása: a 3-2 a Celtic javára

Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets-Los Angeles Clippers 107-113
Az állás: 2-1 a Clippers javára

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!