Vágólapra másolva!
Tóth Kristóf, az OSC-Újbuda 24 éves centere is azok közé tartozott, akiket megfertőzött a koronavírus az OB I-ben szereplő csapatnál. A bivalyerős pólóst is ledöntötte a lábáról a betegség, és VLV.hu-nak adott interjújából világosan kiderül, hogy a koronavírust hatalmas hiba félvállról venni.

Ahogy arról szeptemberben az Origón is beszámoltunk, az élvonalban szereplő OSC-Újbuda csapatában összesen tíz játékosnak lett pozitív a koronavírustesztje. Közülük volt az egyik a center, Tóth Kristóf, akit talán a legjobban meggyötört a betegség. A 24 éves pólós erős mellkasi fájdalommal került a Szent László Kórházba, ahol a szükséges vizsgálatok elvégzése szörnyű eredményeket hozott.

"A kórházban rögtön vért vettek és PCR-tesztet csináltak. Tudni kell, hogy két évvel ezelőtt volt egy trombózis a lábamban, emiatt az orvos azt javasolta, hogy ne sima CT-vizsgálatnak vessenek alá, hanem kontrasztanyag segítségével ellenőrizzék az állapotomat.

A CT-n pedig kiderült, hogy kétoldali masszív tüdőembólia a diagnózis, egészen pontosan a Covid-vírus, a tüdőembólia és a tüdőgyulladás hármas hatása alatt vagyok" – számolt be Tóth Kristóf a VLV.hu-nak adott interjúban.

Tóth Kristóf számára most az a legfontosabb, hogy felgyógyult, és nem kell felhagynia a pólóval Forrás: VLV

A fiatal élsportoló állapota szinte egyik percről a másikra romlott, hatalmas szerencséje, hogy ekkor már kórházban volt.

"Borzalmas fájdalmat éreztem a mellkasomban és a hátamban egyszerre, valamennyi levegővételnél, minden egyes mozdulatnál. Folyt rólam a víz, mint egy erős kondiedzés után és már beszélni sem tudtam. Sajnos az is bekövetkezett, hogy elkezdtem fulladni, semmilyen módon nem kaptam levegőt. Örök hála az ápolóknak, nővéreknek, akik villámgyorsan rendbe tettek, s elkezdték egy orrszondával adagolni belém az oxigént" – idézte fel az ijesztő részleteket.

Azonnal megkezdődött a gyógyszeres kezélés, és elkezdték a vérrögök mielőbbi eltávolítását.

A játékos másfél hét elteltével tudott újra önállóan lélegezni,

három hét után már tünetmentes volt, de a COVID-19 tesztjei még ezt követően is sokáig pozitívak lettek, csak öt hét elteltével sikerült negatív tesztet produkálnia.

A fiatal játékos, most annak örül, hogy bár egyelőre maga sem tudja, hogy mikor térhet vissza az edzésekhez és a meccsekhez, úgy néz ki, hogy nem kell felhagynia az élsporttal.

Itt van, együtt kell vele élni és csak azt tudom mondani, tényleg vigyázzon magára mindenki, mert az egyik ember tünetmentesen átvészeli, de a másik lélegeztetőgépre szorul. Az én példám is mutatja, hogy a vírus nem válogat és sosem lehet tudni, milyen kárt okoz a szervezetünkben" – mondta Tóth Kristóf.

A teljes interjú erre a linkre kattintva olvasható el a VLV.hu oldalon.