Szombati győzelme után ezúttal nem tudott nyerni a magyar női kézilabda-válogatott

TÓTH Eszter
Trollhättan, 2020. november 28. Tóth Eszter (b) és a svéd Carin Stromberg küzd a labdáért a Svédország - Magyarország női felkészülési kézilabda-mérkőzésen a svédországi Trollhättanban 2020. november 28-án. A találkozót a magyar válogatott nyerte 28-27-re. MTI/EPA/Bjorn Larsson Rosvall
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 31-25-ös vereséget szenvedett Svédország ellen a két csapat második hétvégi felkészülési mérkőzésén.

Második egymás elleni felkészülési mérkőzését játszotta két nap alatt a svéd és a magyar nemzeti csapat a hét utolsó napján. Elek Gábor és Danyi Gábor együttesét szombaton a bemelegítés során a fejük felett összetörő kosárlabdapalánk sem tudta megzavarni, és 28-27-re nyerni tudott.

Vasárnap az első gólt a hangzatos Trollhattan városában Szőllősi-Zácsik Szandra szerezte. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor a mieink álltak jobban a hatvan perc során. A svédek jobban védekeztek, és a koncentrációjuk is inkább egyben volt, mint a magyaroknak. Emma Lindqvist és Nathalie Hagman révén a 3. percben már a svédeknél volt az előny.

Nem könnyítette meg a saját dolgát a válogatott, Klujber Katrin és Kácsor Gréta is hétméterest hibázott. Mire a Tóth Eszter "végre" értékesített egy büntetőt, a svédek 9-6-ra vezettek. Ekkor a 15. percben jártunk, a közepén egy kilencperces svéd gólnélküli periódusnak. Amikor Isabelle Gulldén megszakította rossz sorozatukat, akkor mégis az ő javukra mutatott 10-7-et az eredményjelző.

Tóth Eszter első mérkőzéseit játszotta a magyar válogatottban ezen a hétvégén Forrás: MTI/EPA/Bjorn Larsson Rosvall

A szünet előtt Klujber és Faluvégi Dorottya szép góljaival 12-11-re feljött a magyar csapat. Utoljára volt ennyire közel az ellenfélhez a "két Gábor" csapata, mint a félidőben. A második játékrész elején Filippa Idéhn védéseivel, illetve Elin Hansson és Melissa Petrén találataival folyamatosan nőtt a különbség a két válogatott között (19-15).

Az Elek, Danyi kettős újabb időkérése sem hozott komolyabb változást a mérkőzés dinamikájában. A számos csere után Tomori Zsuzsanna és Tóth góljai ellenére az utolsó bő tíz perc előtt 23-17-re elhúzott az ellenfél. Lakatos Rita is gólokkal tudott hozzászólni a játékhoz, de a védekezés továbbra sem állt össze.

Az utolsó percekben már Idéhn is be tudta venni az üresen álló magyar kaput. A svédek 15 indításgóllal bizonyították, hogy a sebességük lesz az egyik legfőbb erényük a csüörtökön kezdődő Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott 31-25-ös vereséget szenvedett Svédország ellen.

Női kézilabda, felkészülési mérkőzés
Svédország-Magyarország 31-25 (12-11)
a magyar gólszerzők: Klujber 7, Lakatos 4, Tóth E. 3, Tomori, Faluvégi 2-2, Szöllősi-Zácsik, Schatzl, Márton, Kácsor, Háfra, Lukács, Helembai 1-1

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!