Egy film, és annyi: az első munkája után eltűnt pár gyereksztár

A kis gézengúzok
Zachary Mabry, A kis gézengúzok
Fotó: Universal Pictures
Vágólapra másolva!
Vannak többen a korábbi gyerekszínészek között, akik aztán felnőttként is érvényesülni tudtak Hollywoodban, mások azonban hamar kiestek a kosárból, netán maguktól fordítottak hátat a filmiparnak. Összeszedtünk néhányat az emlékezetes gyereksztárok közül, akik csupán egyetlen filmben tűntek fel, azóta semmiben sem lehetett látni őket.
Vágólapra másolva!

Bizonyára sokan emlékeznek a Rocksuli című 2003-as filmre, amelyben Jack Black karaktere oktatott egy csapat zenei tehetséget. A produkció több fiatal színésznek nyújtott bemutatkozási lehetőséget, az ott feltűnt gyereksztárok közül azonban legalább kettőről tudunk, aki aztán már nem játszott semmi másban.

Eltűnt gyereksztárok
Eltűnt gyereksztárok: Jack Black fiatal kollégái sem folytatták
Fotó: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Kevin Winter / Getty Images North America / Getty Images via AFP

A Zack szerepében látott Joey Gaydos Jr. (a fenti képen Jack Black mellett) hiába kapott több filmes ajánlatot, a Rocksuli után már csak a gitározás érdekelte: tanított, Uncle Krackerrel turnézott, majd 2019-ben gitárlopásért tartóztatták le.

Robert Tsai (a képen hátul) a billentyűs Lawrence-t játszotta a Rocksuliban, de már onnan ki akart szállni, mivel nem érezte „elég menőnek” magát – mire a rendező, Richard Linklater meggyőzte, hogy a karakterét is pont ez az önbizalomhiány jellemzi, a játékára csak jó hatással lesz a félénksége. Robert Tsai a filmet még végigcsinálta, de aztán inkább a tanulmányaira koncentrált, később fel is vették az elit Dartmouth College-ba.

A következő oldalon újabb eltűnt gyereksztárokkal folytatjuk, róluk is szó lesz még:

  • Sara Magdalin (Matilda, a kiskorú boszorkány)
  • Zachary Mabry (A kis gézengúzok)
  • Hugh Edwards (A legyek ura)
  • Heather Ripley (Csodakocsi)
  • Peter Ostrum (Willy Wonka és a csokigyár)

Lapozzon a folytatásért!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!