A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Hatalmas sportdiplomáciai sikert aratott a Sopron Basket kosárlabdacsapata, amely a jövő héten kedden és csütörtökön kétszer is hazai pályán játszik a török Galatasaray ellen a női kosárlabda Euroliga D-csoportjában.

A soproni együttes közleménye így szólt: "Sportszakmai - két értékes győzelemmel zártuk - és sportdiplomáciai szempontból is tökéletesen zárult pénteken az Euroliga Hub, melyről minden szinten elismerően nyilatkoztak. Mint ismert a török Galatasaray pozitív koronavírusos esetek miatt nem tudott csatlakozni, de hosszas egyeztetések után a nemzetközi szövetség vezetői úgy döntöttek, hogy csapatunk, és a Galatasaray részvételével vasárnaptól Sopronban folytatódik a buborék.

Fegyverneky Zsófia és a csapat is újra örülhet: a Sopron Basket kétszer hazai pályán játszhat a török Galatasaray ellen az Euroligában Forrás: MTI/Kovács Tamás

Oly módon, hogy csapatunk és a Galatasaray mindkét csoport mérkőzését lejátssza a jövő héten, kedden és csütörtökön 14.30 órától. A kora délutáni időpont a televíziós közvetítés miatt szükséges. Az M4 Sport mindkét találkozót élőben közvetíti. A januári folytatásról később határoz a FIBA."

Mondanunk sem kell, hogy ennek a döntésnek óriási jelentősége van, hiszen ennek a négyes csoportnak nagyon erős csapata a Galatasaray, amely ellen eredetileg csak egyszer lépett volna hazai pályán parkettre a Sopron.

A Török Zoltán ügyvezető igazgató és Molnár Balázs menedzser vezette soproni szervezőcsapat hatalmas munkája, a tökéletes lebonyolítás - ezek kellettek ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen.

Ha a Sopron ki tudja használni a haza pálya nyújtotta előnyöket, komoly előnybe kerülhet a legjobb 8 közé jutásért folytatott küzdelemben.

Ezzel kapcsolatos örömteli hír, hogy hétfőn késő délutánra sikeres egyeztetésen van túl a klub: az első buborék hetére szerződtetett Glory Johnsonnal és ügynökével, így a montenegrói útlevéllel rendelkező játékos a jövő hét csütörtökig tartó újabb buborékra a Sopron kötelékében marad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!