Térdműtét miatt egy hónapig nem játszhat a magyar női kéziválogatott kapusa

Janurik Kinga akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Kolozsvár, 2016. november 27. Janurik Kinga kapus a női kézilabda Kárpát Kupa felkészülési torna döntőjében játszott Magyarország - Románia mérkőzésen Kolozsváron 2016. november 27-én. Magyarország-Románia 29-24 (14-12). MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Janurik Kingára, a Ferencváros és az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott kapusára térdműtét miatt körülbelül egy hónapos kihagyás vár.

"Kingának a korábban már operált térdében a külső részen az ízületi porcfelszínt érinti a mostani sérülés, az MR-vizsgálat is ezt támasztja alá" - idézi az FTC honlapja Pavlik Attila csapatorvost.

Hozzátette: szerdán artroszkópos műtéttel kitisztítják a térdet, mivel az olimpiai felkészülés szempontjából ez a legoptimálisabb eljárás.

"Ha valóban csak tisztításra lesz szükség, akkor várhatóan nagyjából négy hetet vesz igénybe a felépülés" - hangsúlyozta Pavlik.

Janurik Kinga egy hónapos kihagyásra kényszerül Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Janurik elmondta, a Vác elleni Magyar Kupa-negyeddöntő elején kezdte érezni, hogy fáj a térde, és mivel ez a második félidőben fokozódott, cserét kért.

mondta a kapus.

A Ferencváros játékosai közül Szucsánszki Zita enyhébb, Kovacsics Anikó súlyos vállsérüléssel bajlódik, Tóth Nikolettnek pedig felszakadt a tenyere egy edzésen.

Mindent egy helyen az Eb-ről