A Csíkszereda nyert a MAC vendégeként a jégkorong Erste Ligában

A címvédő SC Csíkszereda 8-3-ra győzött a MAC HKB Újbuda otthonában
Vágólapra másolva!
A címvédő SC Csíkszereda 8-3-ra győzött a ponterős játékosát, Dansereau Keegant végleges kiállítással elveszítő MAC HKB Újbuda otthonában a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján.

MAC-kapuvassal indult a felsőházi rangadó, majd Bálizsnak kellett nagyot védenie. Emberelőnyben Garát szépen lőtte ki a bal felső sarkot, ám egy Gooch-hiba után Szkacskov lépett ki, és még a szünet előtt egyenlített.

A címvédő SC Csíkszereda 8-3-ra győzött a MAC HKB Újbuda otthonában Forrás: Csíkszeredai Sportklub/Facebook

A második harmad elején hosszú ideig tartózkodott az erdélyi csapat a hazaiak védőzónájában, és végül Rokaly erős lövése talált utat a kapuba. Gooch később jóvátette hibáját: a csíkiek emberhátrányuk alatt nem tudtak felszabadítani, a hazai csatár pedig takarásból lőtt a kapuba. Azonban 26 másodperc múlva Becze távoli lövése irányt váltott, becsapva így Bálizst. Miután az egyenlítés elmaradt, újabb ziccert értékesített a Szereda.

Kuljas lövése remek volt, csak közben Dansereau "vak oldalról" leütközte. A hazaiak csatára végleges kiállítást kapott, ez a megmozdulása később eltiltást érhet.

Az újabb - góllal le nem járó - ötperces létszámfölényben megint betalált a székely együttes, így háromgólos előnnyel vonulhatott el pihenőre.

A záró harmadra kapust cserélt a MAC, ám Farkast hamar, mindössze 43 másodperc alatt felavatták. Egy kapu mögül visszatett pakkból Garát szépített, ám Casaneanu saját harmadából indulva három védőt és a kapust kicselezve lőtt szépségdíjas találatot. A végén, 5 másodperccel a vége előtt Fodor alakította ki a végeredményt.

Eredmény:
MAC HKB Újbuda-SC Csíkszereda (romániai) 3-8 (1-1, 1-4, 1-3)
DEAC-Gyergyói HK (romániai) 4-6 (2-1, 1-3, 1-2)