Élő:

Nem készül visszalépni Szlovákia a januári, Magyarországgal közös férfi kézilabda-Eb rendezésétől

Férfi kézilabda-Eb logó, EHF 2022 Európa-bajnokság
Két ország öt városa rendezi a 24 csapatos tornát
Vágólapra másolva!
A Szlovák Kézilabda Szövetség csütörtöki közleményében leszögezte: nincs olyan terv vagy forgatókönyv, ami arról szólna, hogy visszalépnének a Magyarországgal közös januári férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezésétől.

Szlovákia két helyszínnel, Pozsonnyal és Kassával lesz a torna társrendezője, a fővárosban két, míg a kelet-szlovákiai nagyvárosban egy csoport küzdelmeire kerül sor. Az elmúlt napokban a koronavírus új, omikron variánsának terjedése nyomán azonban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a visszalépésüket fontolgatják, és Magyarország egyedüli rendezője lesz a január 13-30. között sorra kerül tornának. A szlovák szervezők azt is cáfolják, hogy ilyen irányú döntésükről már értesítették volna az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF).

Mint írják: "A magyarországi szervező bizottsággal kiválóan együttműködünk és segítjük egymást.

Nem számolunk olyan verzióval, hogy az Europa-bajnokság Szlovákiában nem kerül megrendezésre.

Természetesen követjük a COVID-19 járvány körül kialakult helyzetet Szlovákiában, és kapcsolatban vagyunk, együttműködünk az illetékes döntéshozókkal. Kérdésként csak az marad nyitva, hogy

nézők elõtt vagy nézők nélkül kerül az esemény megrendezésre Szlovákiában, erre jelen pillanatban nem tudjuk a választ,

várjuk az információkat a felelős döntéshozóktól" – cáfolta az esetleges visszalépésről szóló információkat Jaroslav Holeša, a Szlovák kézilabda szövetség elnöke, aki hozzátette: 2021. december 27-én, hétfőn sajtótájékoztatót tartanak, amelyen bemutatják az Europa-bajnoksághoz kapcsolódó együttműködést a MOL-csoporttal, valamint további információkat adnak a rendezéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!