Két világsztár is koronavírusos a kézi-Ebre készülő horvát keretben

THW Kiel - Aalborg HB Sports Schleswig-Holstein Handball (Team) Horizontal HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE
18 November 2021, Schleswig-Holstein, Kiel: Handball: Champions League, THW Kiel - Aalborg HB, Group Stage, Group A, Matchday 7, Wunderino Arena. Kiel's Domagoj Duvnjak reacts disappointed after a time penalty. Photo: Frank Molter/dpa (Photo by FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Koronavírusos a január 13-án kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülő horvát férfi kézilabda-válogatott két sztárja, Domagoj Duvnjak és Luka Cindric.

A horvát szövetség hivatalos oldalának beszámolója szerint ugyan a koronavírus-járvány miatt a legszigorúbb szabályok között készülnek, két sztárjuk, a THW Kielben játszó Duvnjak és a Barcelona irányítója, Cindric is pozitív mintát adott. A keret többi játékosának, valamint a stábtagoknak is negatív lett a tesztjük.

Ugyancsak kedden derült ki, hogy a horvátokhoz hasonlóan az Eb szegedi csoportjában szereplő szerbeket is elérte a fertőzés. Náluk a Veszprém kapusának, Vladimir Cuparának és a Szeged jobbszélsőjének, Bogdan Radivojevicsnek lett pozitív a koronavírustesztje, de a szövetségi kapitánynak, Toni Geronának is pozitív lett a tesztje. A szerbekkel kapcsolatos hír, hogy a Telekom Veszprém irányítója, Petar Nenadic hétfőn hivatalosan is lemondta a szereplést.

A két délszláv csapat mellett az olimpiai bajnok Franciaország és Ukrajna szerepel még a decemberben átadott Pick Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!