Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézicsapata két igazolást is bejelentett: a zöld-fehér csapat a sérült kapust, Bíró Blankát Suba Sárával, míg az ugyancsak hosszú időre kieső beállót, Julia Behnkét Sirián Szederkével igyekszik pótolni.

Elkerülhetetlenné vált, hogy

megműtsék Julia Behnke térdét, aki így mintegy két hónapig nem játszhat, majd Bíró Blanka súlyos sérülést szenvedett, s emiatt a szezon hátralévő részében nem léphet már pályára.

Mivel a Fradi női kézilabdacsapatának keretében csupán egy-egy felnőtt beálló és kapus maradt, a szakosztály vezetése feltétlenül szeretett volna igazolni a posztra.

„Sajnálatos, ami Juléval és Blanival történt, bízom benne, hogy a körülményekhez képest gyors és teljes lesz a felépülésük, de nem adtuk fel a céljainkat erre az idényre sem, ezért

– mondta a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója, Görög Zsolt a fradi.hu-nak.

Gyors és konstruktív tárgyalások után eldőlt, hogy

kapusposzton az MTK-nál szereplő, junior világbajnok kölcsönjátékos, Suba Sára tér vissza, míg beállóként Siófokról igazol az FTC-hez az ETO-val kétszer a Bajnokok Ligáját is megnyerő Sirián Szederke.

Bíró Blankát Suba Sárával, a beálló Julia Behnkét Sirián Szederkével igyekszik pótolni a Fradi Forrás: fradi.hu

„Kézenfekvő volt, hogy a csapatot, az edzői stábot és az itteni munkát tökéletesen ismerő junior világbajnok kapust, Suba Sárát hívjuk vissza, aki kölcsönben szerepelt az MTK-nál, az utóbbi években pedig rendszeresen védett az NB I-ben – folytatta az ügyvezető. – Itt szeretném megköszönni az MTK vezetőségének hozzáállását, amellyel lehetővé tette, hogy Saci az idény közepén kerüljön vissza a Népligetbe. Sirián Szederke kölcsönbe érkezik hozzánk, és nagyon örülök, hogy személyében nemzetközi szinten is tapasztalt, rutinos játékos csatlakozik a kerethez.

Szeretném hangsúlyosan megköszönni a Siófok vezetőségének, s különösen ügyvezetőjének, Fodor Jánosnak, hogy ennyire készségesen állt az ügyünkhöz, rendkívül nagyvonalú és segítőkész volt a tárgyalások során.

Hiszem, hogy a magyar kézilabda érdeke is, hogy a Ferencváros jól szerepeljen a nemzetközi porondon, és Fodor János is ennek érdekében döntött játékosa kölcsönadásáról."

Suba Sára 2015-ben igazolt a Ferencvároshoz, az utánpótláscsapatok után a felnőtt keret edzéseit látogathatta, a 2016/2017-es idényben pedig bajnoki mérkőzésen is a keret tagja lehetett. A több játéklehetőség és a fejlődés érdekében 2017-től két éven át a Vácnál, majd 2019-től az MTK-nál szerepelt kölcsönben. 2018-ban részt vett a hazai rendezésű junior világbajnokságon, amelyen a magyar csapat aranyéremmel zárt.

Kettős érzések vannak bennem, hiszen nagyon sajnálom Blanit a sérülése miatt, közben pedig izgatottan várom a következő időszakot – mondta Suba Sára

, aki kedden már Elek Gábor edzésén vett részt. - Kicsit izgultam előtte, hiszen hosszú ideje nem vettem már részt edzésen Fradi-játékosként, igaz, az MTK-val a válogatott időszakok alatt sokszor készültünk itt. Meglepett és nagyon hirtelen jött a hír, hogy visszakerülök a Fradihoz. Vasárnap még Szombathelyen védtem az MTK kapusaként, hétfőn pedig hívtak, hogy számítanak rám a Fradinál. Ismert közegbe érkezem, vagyis ebből a szempontból nincs nehéz dolgom, és nagyon remélem, hogy tudok segíteni a csapatnak."

Sirián Szederke Győrben ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, és

ott is vált élvonalbeli sportolóvá – sőt, az ETO-val kétszeres Bajnokok Ligája-győztesnek, kétszeres magyar bajnoknak és kétszeres Magyar Kupa-győztesnek vallhatja magát.

Meghatározó játékossá Debrecenben vált, a magyar válogatottba is ebben az időszakban hívták be először, majd 2018-ban Dunaújvárosba igazolt. Két évvel később a Mosonmagyaróvár játékosa lett, Siófokra pedig az elmúlt nyáron költözött.

„Nagyon meglepett a megkeresés, de gyorsan döntést hoztunk férjemmel és a siófoki vezetőkkel – mondta Sirián Szederke. – Átgondoltam a szempontokat, és

Hársfalvi Julcsival Debrecenben játszottam együtt, jó kapcsolatban vagyunk, de még vele se beszéltem, a döntés meghozatala után egyből csomagolni kezdtem, utazom Budapestre, délután pedig már a csapattal edzek, szóval belevágunk a közepébe."

A Fradi szombaton a Rosztov-Dont fogadja hazai pályán.

Mindent egy helyen az Eb-ről