A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA

Megvan, kik játsszák a női kosárlabda-vb döntőjét

Horizontal
Az amerikaiak kiütötték Kanadát az elődöntőben
Vágólapra másolva!
Az amerikai után a kínai válogatott jutott másodikként döntőbe a Sydneyben zajló női kosárlabda-világbajnokságon, miután a pénteki elődöntőben, egy végletekig kiélezett mérkőzésen két ponttal legyőzte a házigazda ausztrál csapatot.

A címvédő Egyesült Államok válogatottja a kanadaiak felett aratott sima győzelemmel jutott döntőbe.

Az egész mérkőzésen remekül védekező amerikaiak gyakorlatilag kevesebb mint négy perc alatt eldöntötték a találkozót, azt ugyanis egy 15-0-s sorozattal kezdték.

A végig pontatlanul - 22 százalékkal - dobó kanadaiak ezt követően sem tudták megnehezíteni szomszédaik dolgát: a sorozatban 29. vb-mérkőzésükön nyertes, egymás utáni negyedik aranyérmükre hajtó amerikaiak előnyüket folyamatosan növelve ünnepelhettek kiütéses sikert.

Az amerikaiak kiütötték Kanadát az elődöntőben Forrás: AFP/William West

A másik elődöntőben a kínaiak óriási meccset játszottak a házigazda ausztrálokkal, a két együttes szinte az egész találkozón fej fej mellett haladt. A legnagyobb különbség nyolc pont volt a felek között a kínaiak javára a harmadik negyed elején. A házigazda a záró játékrész hajrájára megfordította a találkozót,

de Vang Sze-jü négy másodperccel a vége előtt értékesített büntetőinek köszönhetően végül a kínaiak örülhettek, akik 1994 után másodszor játszhatnak döntőt világbajnokságon.

Eredmények, elődöntő:
Kína-Ausztrália 61-59 (13-17, 23-13, 11-14, 14-15)
Egyesült Államok-Kanada 83-43 (27-7, 18-14, 22-8, 16-14)

A két döntős szombaton, magyar idő szerint reggel 8 órakor vívja egymással a finálét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!