A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az amerikai ESPN sportoldala magyar szempontból szencációs hírt közölt. A tengerentúlon kosárlabdázó Juhász Dorka a 2023-as WNBA-szezonban a Seattle Storm játékosa lehet, mégpedig úgy, hogy az április 10-i első körös WNBA-drafton kiválasztja őt a seattle-i csapat.

Az ESPN cikkében rámutatnak, hogy Juhász Dorka az egész szezonban elképesztő teljesítményt nyújt az UConn egyetemi csapatában. Nem véletlen, hogy a WNBA-draft előtt már most arról beszélnek, hogy a fiatal magyar kosárlabdázó bekerülhet a női profi ligába, mégpedig a Seattle Storm együttesébe, amely óriási szakmai siker lenne a számára. A WNBA draft első fordulóját 2023. április 10-én rendezik meg az Egyesült Államokban. Az ESPN ebben a cikkben azokat a játékosokat nevezi meg, akik a WNBA-draft első körében kelhetnek el.

Az ESPN cikke Juhász Dorkáról Forrás: ESPN

Amennyiben ez így történik, akkor Juhász aligha áll majd a magyar válogatott rendelkezésére a nyári Európa-bajnokságon, ahová Magyarország éppen vasárnap jutott ki a románok 74-58-as legyőzésével. Természetesen mindez még csak egy előrejelzés, ám az ESPN az egyik legkomolyabb amerikai sportoldal, amely ezekben az esetekben ritkán szokott tévedni.

Juhász Dorka ebben a szezonban dupla-duplát átlagol, azaz eddig az egyetemi csapatban 14,4 pontnál, 10,2 lepattanónál és 3,4 gólpassznál jár.

mondta még 2022 júniusában, Geno Auriemma, a UConn vezetőedzője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!