A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hátborzongatóvá vált Johhny Depp egykori sikerfilmjének helyszíne

Vágólapra másolva!
Az Az Egyesült Államokban található Elvarázsolt Erdő egykor népszerű látnivaló volt a családok körében, azonban az elmúlt 30 évben teljesen elhagyatottá vált, mára pedig benőtte a gaz, amely elég hátborzongató látványt nyújt a mesefigurákkal együtt.
Vágólapra másolva!

Az Enchanted Forest, az 1955-ben megnyitott vidámpark , amely Disneyland után egykor az Egyesült Államok egyik legrégebbi vidámparkja volt , sajnos azonban a sorsa nem ért mesebeli véget. Az Alice Csodaországban és a Hamupipőke témájú részlegeket felvonultató park még Johnny Depp korai filmjének, a Ricki Lake-el közös Cry Baby-nek is szolgált háttárként.

A marylandi Howard megyében található látványosság azonban, amely egykor évente 300 000 látogatót fogadott, közel három évtizede bezárták, mára pedig mindent benőtt a gaz és tele van kopott mesefigurákkal - írja a Daily Star.

Matthew Christophernek, az Elhagyott Amerika városkutatójának sikerült lenyűgöző képeket készítenie a parkról, amely utoljára 1995-ben fogadta a látogatókat. A vidámpark a csúcsán egészen 52 hektáron terült el, a park belépődíja felnőtteknek pedig 1 dollár volt, gyerekeknek pedig 50 cent, ezért elsősorban a kisgyermekes családokat vonzotta.

image

Míg kezdetben mesebeli épületeket és karaktereket tartalmazott a park, később kötött pályás elemekkel is bővült köztük az Alice Csodaországban részleggel és Hamupipőke kastélyával is.

1988-ban a parkot bezárták, és egy részét az Enchanted Forest vidámpark megépítésére használták fel.

Annak ellenére, hogy 1994-ben újranyitott egy nyári szezonra, az Elvarázsolt Erdő röviddel ezután ismét bezárt. Többször is próbálkoztak a park végleges újranyitására, azonban mindegyik törekvés végül sikertelennek bizonyult.

2005-ben azonban sikeres kampány indult a figurák és szerkezetek megőrzésére, sokakat áthelyeztek a közeli Clark's Elioak Farmra.

Az Enchanted Forest 2015-ös 60. évfordulójára a park végső megmenthető darabjai, köztük a bejárati kastély és a sárkány, átkerültek a Clark-ba.

Matthew Christopher azonban, rendszeresen mesél a podcast műsorában az itt található romok történetéről. Munkásságát a Facebookon és az Instagramon , illetve weboldalán is nyomon követheti

Az Elvarázsolt Erdőről szóló teljes galéria és történet megtekintéséhez kattintson ide .

Ha szívesen menne vidámparkba, akkor mielőtt útnak indulna, nézze meg a Magyarországhoz legközelebbi vidámparkokról szóló korábbi összeállításunkat.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!