A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A francia belügyminiszter jelentette be, hogy a biztonság kedvéért 24 órás védelem alá helyezik az izraeli sportolókat az olimpián a Gázai övezetben történtek miatt.

Az óvintézkedésre azért lett szükség, mert Thomas Portes, szélsőbaloldali politikus azt nyilatkozta, hogy: 

Néhány nap múlva elkezdődik egy nemzetközi sportesemény Párizsban, a nyári olimpiai játékok. Azért állok ma itt, hogy elmondjam, az izraeli delegációt nem látjuk szívesen Párizsban. Az izraeli atlétákat nem látjuk szívesen a párizsi olimpiai játékokon.

Ráadásul még azt is hozzátette, tüntetni kellene azért, hogy megakadályozzák az olimpiai részvételüket.

FRANCE-PARIS-SPORT-OLYMPICS-ISRAEL-AIRPORT-ARRIVAL
A nap minden percében rendőrök vigyáznak majd a sportolókra Fotó: Hans Lucas via AFP / Hans Lucas via AFP/Victoria Valdivia Trigo / Hans Lucas

Éjjel-nappal vigyáznak majd a sportolókra

A közösségi médiára is feltöltött beszédet követően Portest megtapsolta a közönsége, és ezután döntött úgy a francia belügyminiszter, hogy nem kockáztatnak, és állandó védelem alá helyezik az Izraelből érkező 88 sportolót az olimpia teljes ideje alatt. 

Az Izraeli Olimpiai Bizottság elnöke, Yael Arad szerint már az is egyfajta győzelem, hogy kint lehetnek a sportolóik Párizsban, de azt is hozzátette: 

Nem titok, hogy a mostani olimpiai játékok egy kicsit nehezebbek mindannyiunknak. De mind a szervezésben, mind a biztonsági intézkedésekben maximálisan megbízunk. 

Egyébként a július 26. és augusztus 11. közötti játékokon több izraeli sportolónak is jó esélye van az éremszerzésre. A tekvandós Avishag Semberg az előző olimpián bronzérmes lett, a tornász Artem Dolgopyat Izrael első olimpia aranyérmét szerezte tornában, Tokióban, valamint Inbar Lanir is idesorolható, ő a cselgáncsozók között lett világbajnok tavaly. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!