A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott nagyot küzdött, de végül 28-25-re kikapott a világbajnok dán csapattól, így az utolsó csoportmeccsen, a házigazda franciák elleni találkozón dől el a sorsa a továbbjutást illetően. A Dánia elleni mérkőzés után az utolsó olimpiáján szereplő Mikler Roland nyilatkozott a Hír TV-nek.

"Nagyon-nagyon szerettem volna a csapatba kerülni az utolsó olimpiámon, ami több mint valószínű, hogy az utolsó világversenyem is egyben. Nem akartam azzal foglalkozni, hogy most a dánok ellen adatott meg a lehetőség, szerettem volna élvezni a pillanatot és segíteni a csapatnak. Köszönöm a lehetőséget, a bizalmat, igyekeztem élni vele. 

Muszáj is volt, különben, megyek a lelátóra 

- mondta a mérkőzés után némi humorral fűszerezve Mikler Roland, aki először lépett pályára Párizsban, a dánok ellen pedig rengeteg parádés védést mutatott be.

Mikler Roland szenzációsan védett a dánok ellen
Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az én részemről a fáradtság nem játszik, nekem nagyjából tiszta volt a kép, hogy ezen a két mérkőzésen kerülhetek pályára, vagy a dánok, vagy a franciák elleni meccsen vagy mindkettőn. Igyekeztem erre készülni, de nem egyszerű, mert az utolsó meccsem óta eltelt néhány hét. Az edzéseken 200 százalékon próbáltam teljesíteni és tűzben tartani magam, bízom benne, hogy sikerült" - tette hozzá a 39 éves kapus.

Számomra is a franciák elleni meccs lesz pályafutásom legfontosabb mérkőzése, mondhatom, ez egy élet-halál küzdelem lesz. 

Tudjuk, hogy a franciák az esélyesei ennek a találkozónak, de ha ezt a formát tartjuk és picivel kevesebb hibát vétünk, illetve 100 százalékosan teljesítünk, akkor nem fejezem be a mondatot...bármi megtörténhet. Amúgy meg nem értem őket, hangoskodjanak csak" - tette hozzá Mikler Roland azzal kapcsolatban, hogy közel 8 ezer francia szurkoló előtt kell majd játszaniuk az utolsó csoportmeccset.

A magyar válogatott vasárnap 16 órától játszik a házigazda franciák ellen, Mikler Rolandéknak mindenképpen győzniük kell a továbbjutáshoz.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!