Vágólapra másolva!
Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte Szlovéniát a szombaton Győrben rendezett felkészülési mérkőzésen. A magyar csapat mindkét kapusa, Mikler Roland és Bartucz László is remekül védett, és a második félidőben kiválóan működött a csapat támadójátéka is.

Eredmény:
Magyarország-Szlovénia 29-25 (12-14)
a magyar gólszerzők: Rosta, Bánhidi 5-5, Imre 4, Ancsin, Fazekas, Bodó 3-3, Lékai, Rodríguez 2-2, Sipos, Szita 1-1
lövések/gólok: 45/29, illetve 43/25
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 4/3
kiállítások: 10, illetve 6 perc

Az első félidőben a támadásban elkövetett hibákat védekezésben próbálta ellensúlyozni a magyar együttes, de ez csak a 24. percig sikerült, utána Mikler Roland védései ellenére elléptek a vendégek és a szünetben 14-12-es előnyben voltak.

 Magyarország, Szlovénia, férfi, válogatott, kézilabda, mérkőzés, játék, meccs, 2024. július 13., Audi, Aréna,  Győr, Vass, Károly, emlékmérkőzés,
Mikler Rolanndért a szurkolók, Miker Rolandtól pedig az ellenfelek lövői őrülnek meg
Fotó:  Ladóczki Balázs - Origo /  Ladóczki Balázs - Origo

A csereként beállt Bartucz László is remekelt a kapuban, csapata pedig a 14. percet (6-5) követően a 43. percben vezetett ismét (20-19). A hibák számát elsősorban védekezésben sikerült csökkenteni és mivel tíz perc alatt 7-1-es sorozatot produkáltak, tíz perccel a vége előtt már 24-20-ra vezettek. 

Mikler és Bartucz is kilenc védéssel, a túloldalon Blaz Janc hét góllal, Klemen Ferlin és Urban Lesjak hat-hat védéssel zárt, írja az MTI.

 Magyarország, Szlovénia, férfi, válogatott, kézilabda, mérkőzés, játék, meccs, 2024. július 13., Audi, Aréna,  Győr, Vass, Károly, emlékmérkőzés,
Imre Bence ezúttal is nagyszerűen játszott
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo /  Ladóczki Balázs - Origo

A hajrában egy apró szabálytalanságból 

óriási tömegverekedés robbant ki a pályán (ahogy egyébként egy tavalyi felkészülési meccsen is), miután Sipos Adrián és Blaz Janc lökdösődésébe pillanatok alatt beszállt mindkét csapat összes játékosa és teljes szakmai stábja.

 Sipos piros lapot kapott, így a magyar csapat a hátralévő három percet emberhátrányban játszotta végig, de a szlovénok szinte semmivel sem tudtak közelebb kerülni hozzájuk.

A két csapat 31. alkalommal találkozott egymással, 14 szlovén győzelem és egy döntetlen mellett ez volt a 16. magyar siker.

A magyarok jövő pénteken Stuttgartban a házigazda németekkel, másnap ugyanott Japánnal játsznak edzőmeccset. A párizsi olimpián először július 27-én Egyiptom ellen lépnek pályára.

A lefújás után Bodó Richárd, Sipos Adrián és Lékai Máté értékelte a mérkőzést az Origo kamerája előtt. Mindannyian megegyeztek abban, hogy a csapat jobban játszott a vártnál, de semmi esetre sem szabad messze menő következtetéseket levonni egy felkészülélis meccsből.


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről