A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Csak világbajnoki ezüstérmesek kaptak helyet a párizsi olimpiára utazó 13 fős magyar női vízilabda-válogatottban.   

A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint a kapuban Magyari Alda és Neszmély Boglárka, centerben Parkes Rebecca és Mahieu Geraldine, kapásoldalon Keszthelyi Rita, Gurisatti Gréta és Faragó Kamilla, a balkezes oldalon Leimeter Dóra, valamint jobbkezesként Vályi Vanda és Szilágyi Dorottya, bekkben Garda Krisztina, Rybanska Natasa és Horváth Brigitta alkotja a csapatot, valamennyien ott voltak februárban Dohában, ahol világbajnoki döntőt vívott az együttes - írja az MTI.

Női vízilabda-válogatott
Csak vb-ezüstérmes játékosok kaphat helyet az olimpiára készülő női vízilabda-válogatott keretében
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Vb-ezüstérmesekkel az olimpiai aranyért

A válogatottat Cseh Sándorral együtt irányító Mihók Attila elmondta, az a tizenhárom játékos utazik, akik mind ott voltak a vb-ezüstnél, megvan a tapasztalatuk ezzel az edzői stábbal, tudják, mire számíthatnak, és hogy a stáb mire számít tőlük.

A keret "éles bevetésen" állt össze, mivel a csapat már túlvan egy hét közös edzőtáborozáson a kanadaiakkal, az athéni Thetisz Kupa négy összecsapásán, és még az elmúlt három olimpiát megnyerő amerikaiakkal több kétkapus edzésen, valamint egy hivatalos összecsapáson.

"Furcsa volt egy edzőtábor közben kijelölni a csapatot, de tudtuk, hogy most ez a feladatunk, még ha ez azzal is jár, hogy van, aki kicsit vagy éppenséggel nagyon szomorúan csinálja végig a hátralévő napokat" - jelentette ki Mihók Attila, aki a csapathirdetés dilemmái kapcsán megjegyezte: 

Ha a sportág jó helyen van, akkor ennek a döntésnek nagyon nehéznek kell lennie - mint ahogy az is volt."

Keszthelyi Rita
Keszthelyi Rita a negyedik olimpiájára készül
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ami az olimpiai múltat illeti, a tizenháromból kilenc játékos ott volt a tokiói bronzérem megszerzésénél, újoncként Faragó Kamilla, Neszmély Boglárka, Mahieu Geraldine és Horváth Brigitta szerepel első olimpiáján. Komolyabb ötkarikás rutinnal csupán Keszthelyi Rita és Garda Krisztina rendelkezik. A válogatott tagjaként több rekordot tartó 

Keszthelyi lesz első magyar női vízilabdázó, aki a negyedik olimpiáján játszik

 azok után, hogy 2012-ben, Londonban először volt jelen. Garda Krisztina pedig csatlakozik a háromolimpiás hölgyek táborához (Drávucz Rita, Gangl Edina, Takács Orsolya, Szűcs Gabriella) - mindenki más másodszor szerepel Tokió után a játékokon.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!