A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott a franciák elleni vereséggel kezdte meg a szereplését a párizsi nyári olimpiai játékokon. A találkozó után Simon Petra és Márton Gréta is megszólalt az interjúzónában, az Origo Sport mikrofonja előtt.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Az olimpiai címvédő és világbajnok Franciaország ellen nagyon nehéz első feladat várt a magyar női kézilabda-válogatottra az ötkarikás játékokon. Noha Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese kiválóan (6-2-es előnnyel) kezdte a mérkőzést, a franciák a 19. percre (9-8-nál) fordítani tudtak, majd a folytatásban hiába maradt szoros a találkozó, a házigazdák már nem engedték ki a kezükből a vezetést.

kézilabda, olimpia, Párizs 2024, női válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott Franciaország elleni háromgólos vereséggel kezdte meg a párizsi olimpiai játékokat
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Simon Petra és Márton Gréta nyilatkozata a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai nyitánya után

„6-2 után a franciák stílust váltottak, nekünk pedig utána nem sikerült olyan jól a visszarendeződés és helyzeteket is kihagytunk, ez változtatta meg a meccs képét. Valószínű volt, hogy lesznek olyan percek, amelyek rosszul sikerülnek, de ez egy francia válogatott ellen már ez sem fér bele. Azon leszünk, hogy a folytatásban ne legyen egyetlen ilyen időszak sem – mondta Simon Petra az Origo Sport kérdésére. – A szünet után nagyon hamar visszatértünk a pályára, de ennek csak a mihamarabbi bemelegítés volt az oka."

A magyar válogatott legközelebb vasárnap 9 órától a spanyolok kiütésével (29-18) nyitó Brazília ellen lép pályára a párizsi olimpián. Simon Petra is látta a találkozót, és kiemelte a brazilok fantasztikus védekezését és helyzetkihasználását is, amelyekre fel kell készülni a következő két napban.

Simon Petra
Simon Petra reméli, a folytatásban még kevesebb hibával játszik a magyar válogatott
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Márton Gréta a brazilok elleni összecsapással szemben azt mondta, a 9 órási kezdés rendkívül furcsa lesz annak ellenére, hogy a szlovénok ellen lemodellezte ezt a csapat múlt héten, de így legalább már tudják, hogyan kell beosztani az idejüket reggel. A Ferencváros szélsője a francia szurkolók által teremtett "pokoli" hangulatot is kiemelte, illetve a Párizsban a válogatottat fogadó körülményekről is beszélt.

„Az olimpiai faluban lenni kiváltságos élmény, nagyon jó ennyi sportoló között lenni nap mint nap. A meccs előtt közlekedtünk először busszal, de időben és rendben ideértünk, úgyhogy remélhetőleg a folytatásban is ilyen zökkenőmentesen megy számunkra minden" – nyilatkozta Márton Gréta.

A brazilok elleni folytatás után kétnaponta, sorrendben Angola, Spanyolország és Hollandia lesz még a Golovin-csapat ellenfele a B jelű csoportban, ahonnan az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntő mezőnyébe.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!