Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott kedden délelőtt a házigazda szlovénok ellen zártkapus edzőmérkőzésen.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Roglán rendezett összecsapáson a mieink végig vezettek, a szünetben 19-12-es előnyben voltak, végül pedig tíz góllal, 31-21-re diadalmaskodtak.

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa Győri-Lukács Viktória volt, aki hat gólt szerzett, míg Klujber Katrin ötször talált be.

Győri-Lukács Viktória volt a magyar csapat legeredményesebb játákosa 
Fotó: AFP/Adam Ihse/Bjorn Larsson Rosvall 

„Elsősorban örülünk a győzelemnek. Másodsorban pedig annak, hogy annak a munkának, amit az elmúlt két hétben elvégeztünk, láttuk az eredményét, visszajelzést kaptunk róla, hogy jó úton haladunk. 

Természetesen nem vagyunk csúcsformában, de nem is most kell abban lennünk. Minden játékosban van még plusz, ahogy a játékainkat is tudjuk még precízebben végrehajtani, de van még két hetünk erre, az a célunk, hogy az első olimpiai csoportmeccsre legyünk jó formában”

 – értékelt a találkozó után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. 

A válogatott az olimpia előtt még két felkészülési mérkőzést játszik: szombaton, Győrben a szlovéneket látja vendégül, majd jövő pénteken, Stuttgartban a németek lesznek az ellenfelek.

Az olimpia kézilabdatornát július 25-én kezdi a válogatott a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe. A csoportmeccsek közül kettő is reggel kilenc órakor kezdődik majd.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről