A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2
Vágólapra másolva!
Vályi Vanda, a magyar női vízilabda-válogatott játékosa - aki szombaton az ötödik helyen végzett a csapattal a párizsi olimpián - váratlan bejelentést tett az olaszok elleni meccset követően, majd később pontosított, hogy a nyilatkozata nem arról szólt, hogy bejelentette volna a visszavonulását.

"Hálás vagyok a társaimnak, tudom, hogy ez jobban is alakulhatott volna, viszont büszkék vagyunk arra, hogy ezt az ötödik helyet el tudtuk hozni. 

VÁLYI Vanda
Vályi Vanda nem vonul vissza, de így is mindenkit megdöbbentett a nyilatkozatával 
Fotó: MTI/Derencsényi István

A negyeddöntő után azt mondtuk egymásnak, legyen ez az új arany. Egymás tiszteletéért, a játék szeretetéért csináljuk ezt meg, már csak ezért is örülök, hogy ötöspárbajra tudtuk menteni a mérkőzést, ott nálam már nem volt kérdés, hogy a szív fog nyerni" - értékelte az M4 Sportnak Vályi az olaszok ellen ötöspárbajban megnyert helyosztót.

A játékos - aki kedden lesz 25 éves - a jövőjével kapcsolatban így fogalmazott:

"Ez a második olimpiám, örök életemben emlékezni fogok erre, 

ez most egy húszéves pályafutás lezárása. Húsz éve mentem le először edzésre, örülök és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ez így végződött. Nagyon élveztem a csapattal együtt lenni az olimpián, nem számít, hogy nem lett érem, büszke vagyok a társaimra" - mondta a pólós, aki az MTI érdeklődésére tisztázta, nem vonul vissza.

Vályi 2015 óta válogatott, 2021-ben Tokióban tagja volt a bronzérmes csapatnak, 2022-ben Budapesten, idén februárban pedig Dohában világbajnoki második volt, és ő a világ egyik leggyorsabb női pólósa.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!