Vágólapra másolva!
Az asztaliteniszezők múlt hét végi országos bajnokságán Fazekas Mária nyerte a női egyest, majd párosban is győzött. A Statisztika 27 éves Európa-bajnoka jelenleg 75. a világranglistán, s Tóth Krisztina (26.) és Bátorfi Csilla (32.) mögött a harmadik számú magyar játékos; s ilyeténképpen rajta is sok múlhat, hogy a hó végi Eb-n miként szerepel csapatunk.
Forrás: MTI
"Lelkileg az a legrosszabb, ha a döntőt bukja el az ember" Fotó: MTI
Hányadik országos bajnoki címeit nyerte múlt vasárnap?

- Most pedig az egyéni verseny döntőjében éppen őt verte meg. Ez volt a legnehezebb mérkőzése?
- Lelkileg feltétlenül, mert az a legrosszabb, ha a döntőt bukja el az ember. Ha viszont még korábban, a negyeddöntőben kikaptam volna Póta Georginától, az nem lett volna nagy tragédia a számomra, mert az ob előtt még abban sem igazán bíztam, hogy bejutok a négy közé. Az elmúlt hetekben rengeteget bajlódtam a derekammal, csak keveset tudtam edzeni, a Budapest-bajnokságot leszámítva tétmeccset nem is játszottam, így nem sok jóra számítottam az ob-n. Aztán amikor a nyolc között Ginát, majd az elődöntőben másik klubtársamat, Molnár Zitát is megvertem 4:3-ra, az maga volt a csoda a számomra. A döntő előtt azonban ráébredtem, hogy ha már idáig eljutottam, meg kellene nyerni. S ezen a meccsen, amelyen az országos bajnoki cím volt a tét, már nem tudtam olyan nyugodtan játszani, mint korábban. De azt is mondhatnám, hogy szörnyen ideges voltam. S bár a végeredmény alapján Petra ellen könnyebb dolgom volt, hiszen 4:2-re nyertem, mégis ez volt a legnehezebb meccsem.

- Utána a párosban is győzött, Molnár Zitával. Ez már afféle jutalomjáték volt?
- Ezen a mérkőzésen már valóban felszabadultam játszottam, a labdamenetek között olykor már poénkodtunk is Zitával.

- Az ob pénzdíjas is volt, mennyit nyert, és mire költi a bevételt?
- Csak az egyéni versenyben osztottak pénzt, s én 100 ezer forintot kaptam. Hogy mire költöm? Veszek egy új porckorongot, annak a helyére, ami miatt szenvedek... Komolyra fordítva, fogalmam sincs, hogy mire költöm. Meglehet, hogy mozijegyekre.

Forrás: MTI
Fazekas nagymamaként büszkén mesélne unokájának

- A hó végi Eb-n, az olaszországi Courmayeurben milyen eredményekkel lenne elégedett?
- Csapatban mindenképpen be kellene jutnunk a döntőbe, s ha már ott vagyunk, természetesen jó lenne nyerni. A másik ágon a papírforma szerint a románok jutnak be a fináléba, akik a tavalyi Eb elődöntőjében legyőztek bennünket, s idén éppen előttünk nyerték meg a Szuperligát. Tehát nem lesz könnyű dolgunk. Párosban Zitával úgy gondolkodunk, hogy jó lenne egy vagy két olyan duót megverni, amely nagy névnek számít, s akkor talán a négy közé jutásért is játszhatunk. Az egyénivel és a vegyes párossal szintén úgy vagyok, hogy ha sikerül néhány jegyzett ellenfelet legyőzni, akkor már nem leszek csalódott, függetlenül attól, hogy meddig jutok. A lényeg, hogy legyen olyan győzelmem, amiről majd egyszer nagymamaként büszkén mesélhetek az unokáimnak.

- Azzal aligha mondok újat, hogy a csapattól rengeteget várják az aranyérmet.
- Mit mondhatnék erre? Én is nagyon bízom Csillában és Krisztiben is; s ha odakerülök, jómagam szintén igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni.

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről