Vágólapra másolva!
Mandula Petra a szerb-montenegrói Jelena Jankovic legyőzésével bejutott a 2,1 millió dollár összdíjazású kaliforniai tenisztorna második fordulójába. Roger Federer még az idén le akarja taszítani a trónról Lleyton Hewittot.

"Folyamatosan én diktáltam a tempót, és sikerült jól mozgatnom ellenfelemet. A folytatásban viszont még többet kell kihoznom magamból" - mondta a világranglista 75. helyén álló magyar játékos Indian Wells-i sikerét követően. Mandula a következő körben (pénteken) a címvédő szlovák Daniela Hantuchovával találkozik, de már csütörtökön is összemérik erejüket párosban. Mandula mellett a svájci Gagliardi, Hantuchova oldalán az amerikai Shaughnessy szerepel majd.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

A hagyományos világranglistán jelenleg a negyedik helyen álló svájci Roger Federer szeretné detronizálni az éllovas Lleyton Hewittot. "Fokozatosan közelítek legnagyobb álmom beteljesülése felé, de még adós vagyok néhány Grand Slam-sikerrel" - kommentálta tervét a svájci teniszező. "Ha júliusban nyerek Wimbledonban, akkor még az idén átvehetem az első helyet."

A 21 éves kitünőség a Blick című napilapnak nyilatkozott, miután kitűnően kezdte az évet: idén nyert már Marseille-ben és Dubaiban is. A GS-tornák közül eddig tavalyelőtt Párizsban és Londonban jutott el a negyeddöntőig. Az éllovas ausztrál klasszis mögött még ketten állnak az útjában: az amerikai Andre Agassi és a spanyol Juan Carlos Ferrero.

WTA-torna, Indian Wells (2,1 millió dollár, kemény pálya), 1. forduló:
Mandula Petra - Jankovic (szerb-montenegrói) 6:4, 6:2

ATP-torna, Scottsdale (380 ezer dollár, kemény pálya), 2. forduló:
Blake (amerikai) - Enqvist (svéd) 7:6, 6:7, 6:2
Zabaleta (argentin) - Schüttler (német, 5. kiemelt) 6:3, 2:6, 6:4
Sanchez (spanyol) - Lapentti (ecuadori) 6:3, 7:6
Dent (amerikai) - Mamiit (amerikai) 4:6, 6:2, 6:0

ATP-torna, Delray Beach (380 ezer dollár, kemény pálya), 2. forduló:
Li (dél-koreai) - Kratochvil (svájci) 6:2, 6:3
Fish (amerikai) - Meligeni (brazil) 6:2, 7:6
Martin (spanyol) - Labadze (grúz) 6:4, 6:2
Rios (chilei, 3.) - Verkerk (holland) 2:6, 6:4, 7:5

Mindent egy helyen az Eb-ről